25'
40'

Mannen Zondag standaard 1, 3e klasse D

15 november 2009 14:00

Vriendenschaar heeft een 0-2 nederlaag geleden tegen CDW. De eindstand werd al in de eerste helft bereikt. CDW was in die helft gewoon de betere ploeg. Aan aanvallen kwam ons elftal nauwelijks toe.
In de tweede helft bood ons elftal beter tegenstand, maar in de score kwam geen verandering. Het regende gedurende de wedstrijd gele kaarten en uiteindelijk eindigde ons elftal de wedstrijd met z'n negenen. De scheidsrechter floot bepaald geen verkeerde wedstrijd en de vele gele kaarten waren hem nauwelijks verwijtbaar. Ondanks de vele kaarten stonden de beide ploegen elkaar zeker niet naar het leven.

Af en toe waren er incidentjes zoals hier. Brian Kosterman is in botsing gekomen met de CDW-keeper, Tim Copper probeert verhaal te halen en Harry Buur overdenkt hoe hij de situatie kan sussen.

In de eerste helft had ons elftal niet zoveel tegen CDW te vertellen. CDW gaf ons elftal nauwelijks de gelegenheid om in het eigen spel te komen. Daarentegen waren er diverse hachelijke momenten voor het Vriendenschaardoel. Al in de eerste minuut een schot op doel dat door onze defensie tot corner werd verwerkt. Uit deze corner volgde een nieuwe corner. Sander Verbeek maakte vervolgens bij het wegwerken van de bal een overtreding binnen het strafchopgebied. Gele kaart en penalty. Hoewel de bal in de hoek werd geschoten, was het Vincent Rinck die ook in de goede hoek lag en de bal tot corner dook.

De eerste minuut waren we dan wel goed doorgekomen, maar het was toch vooral CDW dat het spel dicteerde. Diverse gevaarljke schoten op doel, diverse corners. Kortom we hadden niet zoveel in te brengen.

Pas na ruim twintig minuten kwam ook ons elftal wat los. Harry Buur kon een keer doorbreken, maar zijn schot was te slap. Echter hierop volgde meteen een counter van CDW en voordat we goed konden ingrijpen lag de bal in de 25e minuut toch achterVincent Rinck: 0-1.

Hoewel het spel hierna op en neer golfde, bleef CDW de betere ploeg. Jerrol Suitela onderscheidde zich door een paar rushes, maar zijn voorzetten bereikten geen ploeggenoten.

In de loop van de eerste helft drong onze aanval wel aan, maar al te gevaarlijke momenten leverden die niet op.

Er waren een paar ruwe momenten in het spel waardoor een speler van CDW en twee van Vriendenschaar met geel in het boekje verdween. Vincent Rinck redde nog op een kopbal van dichtbij.

In de 35e minuut maakte CDW met een snelle aanval over de vleugel 0-2.  Onze defensie werd op snelheid gekopt en met een laag schot werd Vincent Rinck opnieuw gepasseerd: 0-2.

Het werd bijna 0-3, maar Vincent ranselde bij een kopstoot de bal uit het doel. Met 0-2 kwam de rust en op de stand was niet veel aan te merken.

Zinho Neves was meteen na de rust de vervanger van David Ronnes. In de 69e minuut kwam Boaz Souhuwat in het veld voor Jerrol Suitela. In de 80e minuut kwam Terrece Stolp in het veld voor Sander Verbeek.

Aanvankelijk had CDW opnieuw het beste van het spel. Pas na een kwartier begon de wedstrijd te kantelen. Ons elftal gooide er een schepje bovenop en er ontstonden nu diverse hachelijke momenten voor het doel van CDW. Maar echt scherp was de afronding niet. In de 76e en 77e minuut kregen CDW-spelers geel.

Duw- en trekwerk met Tim Copper in een poging om bij de bal te komen.

In de 80e minuut kwam Vriendenschaar met tien man te staan.Tim Copper stopte een bal met de hand in de veronderstelling dat de scheidsrechter voor buitenspel zou fluiten. Maar pas daarna ging het fluitje en was er geel voor Tim. Omdat Tim al een gele kaart had ontvangen, was het nu rood. Een minuut later was Freek Vermeulen ook wegens tweemaal geel de klos.

De wedstrijd was hiermee eigenlijk gelopen. Ons elftal bleef ondanks de numerieke minderheid doorstrijden, maar echt doelrijpe kansen deden zich niet meer voor.

11.00 uur SCH'44 2 - Vriendenschaar 3   0-1
11.00 uur Patria 2 - Vriendenschaar 4 gestaakt bij 3-1 wegens weersomstandigheden
12.15 uur Vriendenschaar dames 1 - PVCV dames 1 12-0