21'
35'

16 maart 2014 14:00

Genderen, J.A.H. van

Vriendenschaar heeft zichzelf de das omgedaan door met 1-3 van Wasmeer te verliezen. Had Vriendenschaar met meer overleg gespeeld, dan het er 3-1 op het scorebord moeten staan. De werkelijkheid was echter anders. Eigenlijk diende het kantelmoment zich al na een minuut of twintig spelen aan. Het echte kantelmoment was echter de gelijkmaker van Wasmeer in de tweede helft.

Vriendenschaar begon tegen Wasmeer overdonderend en drukte Wasmeer op de eigen helft. Het was dan ook zeer verdiend dat Tibor Veldhuizen, na de bal aangespeeld gekregen te hebben van Bas van Overbook, met een prachtig vleugelschot de score opende. Dat was al na negen minuten. Drie minuten later had Pascal met een even mooi schot, na aangeven van Tibor, de 2-0 op de schoen. De bal vloog nu echter langs de verkeerde kant van de paal.

Het fraaie spel werd niet volgehouden en Wasmeer ontworstelde zich na een ongeveer twintig minuten spelen aan de druk. Ziehier het eerstgenoemde kantelmoment, hoewel Vriendenschaar in de eerste helft nog de beste kansen zou krijgen.

In de 21e minuut ontsnapte Vriendenschaar doordat Wasmeer de bal net overkopte.
In de 30e minuut kreeg Boaz Souhuwat een uitgelezen kans om ons elftal opnieuw op 2-0 te brengen, maar hij stuitte op de keeper van Wasmeer. Een minuut later claimde Wasmeer een strafschop doordat een speler zou zijn neegelegd in het strafschopgebied. Maar de goed leidende scheidsrechter wuifde dit resoluut weg. Weer een minuut later maakte Boaz zich aan de zijlijn goed vrij, maar daarna gaf hij een bal af die noch schot, noch voorzet was.

In minuut 35 had Wasmeer de gelijkmaker op de schoen, maar de kopbal ging via de buitenkant van de paal over de doellijn.Wasmeer kreeg nog een aantal corners te nemen en we mochten blij zijn dat er niet al te veel uit voorkwam. In de slotminuut was er een goede combinatie waarbij Boaz de bal afgaf op Bas en  een prima voorzet volgde. Pascal kon er vervolgens net niet met zijn hoofd bij.

De rust kwam met 1-0 en Vriendenschaar kon bij de thee erover nadenken waardoor er niet een fraaiere voorsprong op het scorebord was gekomen.

Aanvankelijk was er nog niet zoveel aan de hand in de tweede helft. Totdat de scheidsrechters zich na ongeveer tien minuten spelen moest laten behandlelen wegens een spierblessure. Marcel Uding wist hem weer op te lappen. Maar na de spelhervatting ging het goed verkeerd voor Vriendenschaar.

In de dertiende minuut na de rust was er een aanval van Wasmeer. Vincent Rinck kwam niet zeker uit zijn doel en Wasmeer had de gelijkmaker te pakken.Twee minuten later kreeg Vriendenschaar de kans om toch weer op voorspriong te komen. De bal rolde bij een aanval van Vriendenschaar wat toevallig voor het doel van Wasmeer. Boaz probeerde met een uiterste krachtsinspanning de bal nog over de doellijn te werken. Dat gebeurde ook, maar net aan de verkeerde kant van de paal. Boaz knalde daarbij  tegen de paal en blesseerde zich. Even later zou hij uitvallen.

In de 20e en 35e minuut tilde Wasmeer de stand naar 1-3 ,waarbij onze defensie niet adequaat ingreep. Na vooral  de 1-2 probeerde ons elftal nog veel te doen aan de achterstand, maar het overleg en het overzicht was er niet meer. En bij de 1-3 was ons elftal eigenlijk geslagen.
Einde oefening deze zondag voor ons elftal. De nederlaag was min of meer aan onszelf te wijten. De scheidsrechter floot een prima partij. Maar daar heb je zelf niks aan.