81'

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

9 maart 2014 14:00

Pieters, Y.

Vriendenschaar heeft een royale 5-1 zege op het zwakke Waterwijk geboekt. Maar ruim een uur lang hield ons elftal Waterwijk in de race. Pas bij 3-1 legde Waterwijk het hoofd in de schoot.

Het elftal van Vriendenschaar was, vergeleken met veertien dagen geleden, versterkt door de terugkeer van Niek Amelink, Sander Verbeek en Bas van Overbeek. Daarnaast maakte de zestienjarige Michael Soepnel zijn debuut in het eerste elftal. Hij viel halverwege de tweede helft in.

Waterwijk was aanvankelijk zeker niet naar Culemborg gekomen om een pak slaag te krijgen. Integendeel. Waterwijk oefende vanaf het eerste fluitsignaal druk uit op onze defensie, waardoor het leek of Waterwijk de thuisspelende ploeg was.Toch kwam ons elftal op een 1-0 voorsprong. Bij een ogenschijnlijk ongevaarlijke aanval van Vriendenschaar werd de bal door een Waterwijkverdediger op de keeper teruggespeeld. De keeper trapte de bal daarna volkomen verkeerd het veld in. De bal schoot hij tegen Bas van Overbeek op en vervolgens caramboleerde de bal in het Waterwijkdoel. Een cadeautje in de veertiende minuut.
Vier minuten later had de 2-0 al kunnen vallen, maar het harde afstandsschot van Pascal Rinck ging net naast.

Hoewel Waterwijk vooral verdedigend niet goed in elkaar stak, kon Vriendenschaar weinig profijt trekken uit de zelf opgezette aanvallen.  Onvolkomenheden bij balaanname en weinig goede voorzetten hielden Waterwijl overeind. Sterker nog. Waterwijk kwam  in de twintigste minuut op gelijke hoogte uit een vrije schop na hands in onze defensie. De ingeschoten bal was Vincent Rinck te machtig.

Waterwijk komt op gelijke hoogte uit een vrije schop.

In de 32e minuut deelde Waterwijk weer een cadeautje uit. Een verdediger maakte twee keer achtereen hands en kreeg daarvoor de gele kaart. Maar de tweede hands was in het strafschopgebied. Penalty dus. Pascal zette zich achter de bal, maar schoot tegen de onderkant van de paal. Geen uitgepakt cadeautje dus.

Vijf minuten later maakte Pascal toch zijn doelpunt. Farid Bouzbib onderbrak een beginnende aanval van Waterwijlk, speelde af op Pascal en die schoot nu wel raak (2-1).
Ons elftal volhardde daarna in het spel van kansen missen,mogelijkheden niet benutten en weinig scherpte. Vriendenschaar mocht blij zijn dat Vincent Rinck een paar keer goed ingreep. Bij een kopbal van Waterwijk in de 44e minuut ging de bal net over het doel van Vriendenschaar.

De rust kwam derhalve met 2-1.

Na de rust bleef het wedstrijdbeeld gelijk. Een zwak verdedigend Waterwijk en een kansen missende Vriendenschaaraanval. Boaz Souhuwat kon in de 58e minuut het beslissende doelpunt van dichtbij niet maken. In de 61e minuut ging de bal net over het doel van Vriendenschaar. Bas van Overbeek miste daarna tot twee keer toe. Een boogballetje van hem ging ook over het doel. Pas in minuut 64 kon Boaz fraai de 3-1 aantekenen door een bal gericht vanaf de flank in het doel te schieten.

Waterwijl was geslagen want de drive om in de wedstrijd terug te komen ontbrak. Twee minuten na diens doelpunt kopte Boaz over het Waterwijkdoel. Maar in minuut 75 scooorde Boaz weer fraai de 4-1 uit een goed opgezette aanval.

Nadat Bas weer een bal over het doel had gelepeld, was het bij een uitbraak  in de 81e minuut dat Pascal van dichtbij 5-1 kon scoren. Daarbij konden drie Vriendenschaarspelers nog met elkaar overleggen wie de bal in het lege doel zou deponeren.
De scheidsrechter floot bijtijds af, mogelijk om meer leed bij Waterwijk te voorkomen.

Volgende week speelt Vriendenschaar opnieuw thuis, nu tegen Wasmeer. Ons elftal zal dan echt uit een ander vaatje moeten tappen voor een goed resultaat..