63'
78'

23 februari 2014 14:00

Hoogenhout, E.H.M.

Vriendenschaar heeft een ondubbelzinnige nederlaag tegen Brederodes geleden. Het werd 4-0 en daar was niks op af te dingen. Ons elftal dat op verschillende plaatsen was gewijzigd had niet de bezieling dat tot een ander en goed resultaat had kunnen leiden. Brederodes maakte met deze overwinning tevens een einde aan de zegereeks van ons elftal na de winterstop.

Het elftal van Vriendenschaar kende een aantal wijzigingen ten opzichte van eerdere wedstrijden. Martijn Wuite en Niek Amelink zaten op de bank wegens net terug van vakantie of Marokkoreis; Sander Verbeek en Bas van Overbeek waren op wintersportvakantie.

Opstelling bij het fluitsignaal van de scheidsrechter:
Doel Vicent Rinck, Achter Achmed Achouitar, Samad Ramdani, Matthijs Zuurmond en Tibor veldhuizen. Midden: Servanio Martina, Maurice Sporkslede en Farid Bouzbib. Voor Chahid Badaoui, Pascal Rinck en Karim el Ghoulbzouri.
De wind stond schuin over het veld en Vriendenschaar had die in de eerste helft stevig tegen.

Na tien minuten spelen kwam ons elftal op achterstand. De bal werd door onze verdediging niet goed weggewerkt. Er volgde een voorzet van Brederodes, waarna de bal keihard en onhoudbaar voor onze doelamn Vincent Rinck werd ingekopt: 0-1.

In de strijd die hierna volgde was Brederodes duidelijk de bovenliggende partij. Bij een uitval in de 27e minuut, na een afgeslagen aanval van Vriendenschaar, scoorde Brederoders opnieuw, maar de goal werd terecht wegens buitenspel afgekeurd.
In de 31e minuut was het toch 2-0, nadat bij een uitval van Brederose Tibor Veldhuizen werd uitgekapt en ook Vincent werd gepasseerd.
In de 35e minuut behoedde Vincent ons elftal voor een grotere achterstand door een strafschop te stoppen en tot corner te verwerken. De corner van Brederodes leverde daarna niks op.

Hierna ontworstelde Vriendenschaar zich enigszins aan de druk van Brederodes. Vlak voor rust kreeg Pascal Rinck een goede kans, maar zijn schot werd geblokkeerd. De rust ging in met een 2-0 voorsprong voor Brederodes.

In de tweede helft nam Niek Amelink de plaats in van Achmed Achouitar.

Er waren na rust nog geen drie minuten gespeeld of Brederodes had de stand naar 3-0 kunnen tillen. Na een snijdende pass kwam een aanvaller van Brederodes alleen voor Vincent Rinck. Het schot dat volgde, belandde tegen de paal. Een kwartier later kwam Brederode alsnog op 3-0. Weer een aanval, voorzet en kopbal. De bal ging onhoudbaar voor Vincent wederom het doel in: 3-0.

In de 78e minuut scoorde Brederodes uit een corner en weer met een kopbal 4-0. De vraag was of de bal al of niet de achterlijn was gepasseerd. Maar de scheidsrechter stond vrij dicht bij de situatie en keurde het doelpunt van Brederodes goed: 4-0.

Na dit doelpunt gebeurde er niets meer dat het vermelden waard was, anders dan de overduidelijke 4-0 nederlaag van ons elftal.

Doordat Aurora verloor van Kampong em Forza Almere van Roda'46 is er voor Vriendenschaar - gelukkig - niet zo veel gewijzigd.

Komende week is er een inhaalprogramma en komt Vriendenschaar niet in actie. Ook niet voor een oefenpartij. Over veertien dagen speelt Vriendenschaar dan thuis tegen Waterwijk. Dan zal ons elftal zich van een andere kant moeten laten zien!

14.00 Brederodes - Vriendenschaar 4-0
14.00  BFC - Wasmeer 5-1
14.00  Victoria - Houten 1-2
14.00 Waterwijk - SCH '44 1-2
14.00 Roda '46 - Forza Almere 4-1
14.00 Baarn - HDS 1-2
14.30 Kampong - Aurora 1-0

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.

Ruud Veldhuizen maakte weer een serie foto's. Klik hier.