62'
82'

16 februari 2014 14:00

Wigchers, A.

In een aantrekkelijke en ook spannende wedstrijd heeft een beter Vriendenschaar met 3-1 van BFC gewonnen. Boaz Souhuwat maakte de treffer die de doorslag gaf

In de eerste helft, met een strakke wind overdwars, had Vriendenschaar het beste van het spel. Vooral in de combinatie was ons elftal de betere ploeg en kreeg het ook de meeste kansen. Maar door niet altijd even resoluut verdedigen kreeg BFC toch ook de nodige mogelijkheden.

In de eerste minuut had Vriendenschaar de score al kunnen openen. Maar de bal ging rakelings over het BFC-doel. In de vijfde minuut was het toch raak. Tibor Veldhuizen speelde Pascal Rinck goed aan en die schoot meteen met een laag schot: 1-0.

Op dat moment had Vriendenschaar al qua veldspel kunnen doordrukken, maar dat gebeurde niet. Dan krijgt BFC een vrije trap te nemen en die werd maar met moeite door Vincent Rinck gestopt.

In de 23e minuut werd bij een Vriendenschaaraanval de bal mooi aangenomen door Pascal Rinck en er volgde een schot waarbij de bal maar net langs het BFC-doel ging.
In de 27e minuut leek de keeper van BFC een penalty te veroorzaken. Pascal viel over hem heen, maar de scheidsrechter zag er geen strafschop in. Een minuut later werd de lat van Vriendenschaar geraakt na een vrije trap van BFC. En in de 35e minuut was er een afstandsschot van de Bussummers, dat ook maar ternauwernood door Vincent tot corner kon worden verwerkt.

In de daarop volgende drie minuten kreeg ons elftal drie kansen na even zoveel mooie aanvallen. Maar de aanvallen werden niet doeltreffend afgewerkt.
Daarna kreeg BFC nog een aantal mogelijkheden ook al omdat er niet al te doortastend werd verdedigd. Maar echt uitgelezen  kansen kreeg BFC toch niet en zo werd de rust met 1-0 voor Vriendenschaar bereikt.

In de tweede helft ging het spel over en weer met de meeste kansen voor ons elftal,, maar er waren  zeker ook goede mogelijkheden voor BFC.

Al in de 48e minuut kon ons elftal op 2-0 komen. Maar een voorzet vanaf de doellijn werd voor open doel gemist. In de 55e minuut had Pascal met een goed schot ook de 2-0 op de pantoffel. Twee minuten later had BFC zelfs gelijk kunnen maken.

In de 57e minuut kwam Vriendenschaar op 2-0. Chahid Badaoui scoorde beheerst na een prima assist van Pascal.

BFC legde zich hierbij niet neer. En in de 62e minuut werd door lichtvaardig uitverdedigen door ons een tegentreffer toegestaan. De bal had beter over de zijlijn gespeeld kunnen worden. De bal bleef echter in het spel en een vrij staande Bussummer maakte 2-1.

In de 70e minuut had Boaz, zojuist ingevallen, de 3-1 op zijn schoen na een assist van Pascal. Daarna een vrije trap van BFC, waarbij de bal  goed gestopt werd door Vincent. En in de 77e minuut had BFC weer een doelrijpe kans.

In de 82e minuut ging de bal vanuit onze achterhoede ver naar voren. De hele verdediging van BFC bleef staan voor buitenspel. Dat was geenszins het geval en de scheidsrechter ging ook in het geheel niet in op het vlaggen van de grensrechter van BFC. Boaz Souhuwat kwam alleen voor de keeper en tikte de bal zonder aarzelen in het doel: 3-1.

Nog was BFC niet geslagen. Want direct na de treffer van Boaz raakte een schot van BFC de onderkat van de lat van het Vriendenschaardoel. En nog geen minuut later ging de bal nog eens net over ons doel.

Langzamerhand werd  toch duidelijk dat de overwinning bij Vriendenschaar terecht zou komen. De scheidsrechter liet nog een kleine vijf minuten doorspelen vanwege enkele blessurebehandelingen bij Vriendenschaar in de loop van de tweede helft. Maar dan kwam het verlossende fluitsignaal: weer gewonnen voor de vierde keer op rij..

Vriendenschaar blijft door deze overwinning wel op de 9e plaats staan omdat alle ploegen vlak boven en onder  ons wonnen (Brederodes, Victoria, Forza Almere). Het op de 11e plaats staande Aurora maakte tegen victoria in belssuretijd nog 2-2. Wel zo belangrijk dat Vriendenschaar hierdoor toch twee wedstrijdpunten meer afstand nam van de elfde plaats. .

14.30 Forza Almere - Baarn 3-1

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.

Wasmeer heeft inmiddels twee winstpunten in mindering gekregen vanwege verbaal wangedrag van supporters langs de lijn bij de wwedstrijd Wasmeer - HDS.

Toon Sleeuwenhoek, oud eerste elftalspeler en vaste supporter van Vriendenschaar, had een nieuwe bril en hij zag het dus goed: Vriendenschaar is in de winning mood!

Voor teams in de B-categorie was er sprake van een inhaalweekeinde. Hierdoor kwamen maar weinig teams van Vriendenschaar  in actie.

15 februari 2014
13.00 Delta Sports 6 - Vriendenschaar 2 (za) 5-1
20 februari 2014
11.00 Nieuw Utrecht 3 - Vriendenschaar 2 2-2
11.00 Sporting '70 3 - Vriendenschaar 3 2-1

Zaterdag 2 kreeg een fllnke tik door met 5-`1 onderuit te gaan bij Delta Sports 6. Hierdoor heeft laatstgenoemde ploeg de leiding op de ranglijst overgenomen. Zaterdag 2 staat nu derde met slechts twee punten achterstand. Dus er blijft nog van alles mogelijk.
Ook Vriendenschaar 3 verloor het topduel van Sporting '70. Voor het derde elftal geldt het zelfde als voor het tweede team zaterdag. Erzijn nog altijd kansen op de eerste plaats.