79'
83'

2 februari 2014 14:00

Mahabali, N.

Vriendenschaar heeft een eclatante 0-5 zege op Roda '46 geboekt. De rust werd bereikt met een 0-1 voorsprong. In de tweede helft werd de in deze competitie zo sterke Roda-defensie vakkundig gesloopt en stond er aan het einde van de wedstrijd een prachtige 0-5 op het scorebord.

Luttele seconden na de aftrap lag het spel alweer stil. Bij de eerste de beste aanval van Vriendenschaar botsten de keeper van Roda '46 en Bas van Overbeek op elkaar. De wedstrijd moest meteen worden stilgelegd. Beide spelers konden na opgelapt te zijn, weer verder.

Vriendenschaar speelde aanvankelijk vooral  op 'zeker' en veelvuldig werd de bal rond- of teruggespeeld. Met uitvallen probeerde onze aanval door de verdediging van Roda '46 heen te breken.

In de 6e minuut had Bas van Overbeek bijna succes, maar de keeper van Roda kreeg nog net een hand tegen de bal, waardoor deze corner ging.
In de 19e minuut plukte Vincent Rinck de bal knap uit de bovenhoek na uitstekende vrije trap vanaf de links net even buiten de 16-meter.

Redding van Vincent.

In de 25e minuut een kopbal op het doel van Roda die maar met moeite door de defensie van de Leusdenaren kon worden weggewerkt.

En dan opende Vriendenschaar in de dertigste minuut de score. De aanval werd in het centrum opgezet door Farid Bouzbib. Die speelde op links op de naar voren sprintende Tibor Veldhuizen. Zijn voorzet werd half geraakt door een Roda-verdediger. De keeper van Roda zat er daardoor helemaal naast en het was Maurice Sporkslede die vervolgens de bal in de goal kon schieten, 0-1.

Deze kopbal van Bas van Overbeek vormde de inleiding tot het eerste doelpunt. Maurice Sporkslede scoorde.

Na dit doelpunt begon Roda meer pressie uit te oefenen of onze defensie. Dat leidde vlak voor rust bijna tot de gelijkmaker. Maar de speler van Roda die de bal in vrije positie kon aannemen, miste grandioos door over de bal heen te maaien.

De rust werd derhalve met de 0-1 stand gehaald.

Direct na de rust kwam Vriendenschaar prima uit de startblokken. In de 47e minuut ontving Bas van Overbeek de bal en hij dreef die op tot de zestien meter lijn. Hij gaf een kort tikje op Maurice Sporkslede en die legde bal weer keurig terug op Bas, waarna de laatste de 0-2 kon aantekenen.

Door dit tweede doelpunt raakte Roda van slag en was het Vriendenschaar dat vanaf dat moment de wedstrijd ging dicteren.

In de 68e minuut bouwde ons elftal de voorsprong uit naar 0-3. Maurice Sporkslede ontving de bal, speelde af op Samad Ramdani en die speelde de bal vervolgens naar Bas van Overbeek, die hiermee zijn tweede en Vriendenschaars derde treffer kon laten aantekenen.

Elf minuten later een soort van bombardement op het doel van Roda, waarbij de Rodadefensie de bal met moeite kon wegwerken. tot de bal bij Mathijs Zuurmond belandde en die schoot van 20 meter afstand ineens raak (0-4).

En nog was de koek niet op. Want in de 83e minuut nam Karim el Ghoulbzouri een vrije trap vanaf rechts zeer doeltreffend en was het 0-5.

Roda '46 was verpletterd en de opsteker was voor Culemborg. Door dit resultaat en de verliespartijen van de andere clubs in onze buurt, is ons elftal opgestoomd naar de negende plaats.

Ruud Veldhuizen maakte een serie foto's van deze voor Vriendenschaar zo goed verlopen wedstrijd.Klik hier

Komende zondag speelt Vriendenschaar geen competitie. Er is een inhaalprogramma vastgesteld. Ons eerste elftal speelt zelf een oefenwedstrijd thuis tegen Zeist.