86'
Assist: Bouzbib

26 januari 2014 14:00

Pasman, J.M.

Vriendenschaar heeft de belangrijke wedstrijd tegen Baarn verdiend met 2-1 gewonnen. De overwinning was wat moeizaam, wat meer te wijten was aan de gemiste kansen dan aan de kracht van de tegenstander. Alle ploegen onder ons op de ranglijst verloren, waardoor ons elftal nu negen punten los staat.

Vriendenschaar begon fris en vrolijk aan de wedstrijd. De spelers konden elkaar goed in de combinatie vinden, In het eerste kwartier had Vriendenschaar al diverse kansen geschapen, met name via Boaz Souhuwat en Tibor Veldhuizen. Hun schoten gingen echter over en naast. Baarn stelde er weinig tegenover en bewees eerder thuis te horen op de lage plaats op de ranglijst. Aanvallend maakte Baarn weinig klaar en de verdediging had moeite met de aanvallen van Vriendenschaar. Het wachten was eigenlijk op het openingsdoelpunt van blauwzwarte snit. Maar dit kwam er niet. Ja, en dan....

In de 28e minuut kreeg Baarn een een vrije schop te nemen, niet al te ver van het doelgebied van Vriendenschaar. De bal uit de vrije trap stuitte in de Vriendenschaarmuur, maar de scheidsrechter constateerde hands, waarna er dichterbij nog een vrije schop genomen mocht worden, En nu werd de bal hard door de muur geschoten in het doel. Tegen alle verhouding in had Baarn de leiding genomen.

Vriendenschaar bleef hierna weliswaar de sterkere ploeg, maar de snee was er  toch enigszins uit. Tot Vriendenschaar in de veertigste minuut ook een vrije schop mocht nemen, nadat Bas van Overbeek was neergelegd. Baarn stelde de muur op en Tibor Veldhuizen zette zich achter de bal. Met een prachtig schot over de muur en langs de keeper werd de 1-1 aangetekend. Dit werd ook de ruststand.

De tweede helft gaf enigermate hetzelfde spelbeeld te zien. Vriendenschaar was sterker. Wel was er wat meer weerstand van Baarn. Beide doellieden kregen overigens niet zo veel te doen. Baarn maakte sowieso niet veel klaar en onze eigen aanvallen verzandden in goede bedoelingen.

Pas in het laatste kwartier kwam er meer tekening in de wedstrijd. Eerst kreeg Baarn even buiten het doelgebied van Vriendenschaar een vrije schop te nemen en gezien de eerste helft hielden we even ons hart vast. Maar deze vrije trap leverde uiteindelijk weinig op.

Na dit moment brak onze aanval wel drie keer door de verdedigingslinie van Baarn heen. Maar de hieruit voorvloeiende opgelegde kansen werden wel erg gemakkelijk gemist. Tot in de 86e minuut . Wederom een vloeiende aanval. Vanaf de doellijn van Baarn werd  de bal door Farid Bouzbib laag over de grond voor gezet en de opgestoomde Niek Amelink kon eindelijk de verlossende treffer aantekenen.

Er stonden allang 90 minuten op de klok, maar de scheidsrechter liet maar doorspelen. Het zou toch niet gebeuren dat.... Nee het gebeurde niet. Baarn deed wel enkele pogingen in de extra tijd, maar was niet bij machte nog gevaarlijk te worden. Eindelijk blies de scheidsrechter af en had Vriendenschaar een verdiende overwinning op zak.

Zoals in de inleiding al vermeld, heeft Vriendenschaar nu negen punten voorsprong op de degradatiezone. De competitie is nog lang niet gespeeld, maar ons elftal kan nu toch wat rustiger de competitie door.

14.00 BFC - Waterwijk 8-0
14.00 Brederodes - Roda '46 1-1
14.00 HDS - SCH '44 1-2