90'
Pascal Rinck (penalty)

19 januari 2014 14:30

Dumont, R.W.H.J.

Een uitstekend spelend Vriendenschaar heeft met liefst 1-5 koploper Kampong aan de zegekar gebonden.
Er zijn momenten geweest dat Vriendenschaar grote druk van Kampong heeft ondervonden, maar uiteindelijk werd Kampong over de knie gelegd. Afgedroogd met 1-5 en drie bonuspunten voor Vriendenschaar. Het elftal mag gecomplimenteerd worden met dit prachtige resultaat. We kunnen weer eens met borst vooruit door de straten.
.
Het eerste elftal begon tien minuten later dan gepland aan de wedstrijd,  doordat er gedoe was met een spelerspas van een Kampongspeler. Diens naam kon aanvankelijk  niet ingevoerd worden in het digitale wedstrijdformulier (ja ook de wedstrijdadministratie gaan tegenwoordig via de computer en internet).

Vriendenschaar kwam goed uit de startblokken en toonde van meet af aan verzorgd voetbal. In de tiende minuut werd een aanval van Kampong onderbroken. De bal werd naar de vleugel gedirigeerd waar Bas van Overbeek de bal oppikte. Bas zette de bal voor en Pascal Rinck was er als de kippen bij om de bal schter de doelman van Kampong te werken (0-1).

Hierna ontwikkelde zich een strijd die zich vooral op het middenveld afspeelde.  In deze fase ontsnapte ons elftal twee keer. Zowel in de 25e als 35e minuut kwam bij een aanval van Kampong de bal op de paal van ons doel. Met name de spits van Kampong diende in bedwang te worden gehouden.

Ons elftal bleef goed en verzorgd voetballen. Desalniettemin was Kampong toch wel wat gevaarlijker. In de veertigste minuut was er een aanval van Kampong waarbij de bal  in het Vriendenschaardoel verdween. Grensrechter Marcel van Dalen had echter gezien dat er in buitenspelpositie was gescoord. Na raadpleging ging de scheidsrechter mee met Marcel van Dalen en keurde hert doelpunt af. Waardoor het 0-1 bleef en ons elftal met deze stand ook de rust haalde.

Na de rust kwam Vriendenschaar behoorlijk onder druk te staan. Hoewel er twee kansen waren voor ons elftal. Al in de derde minuut had Pascal Rinck de kans om 0-2 te scoren. Maar de keeper kon de bal nog uit de hoek grabbelen.

Broer Vincent, weer onder de lat na een lange blessure, redde vijf minuten fraai en verhinderde de 1-1. Weer vijf minuten later kreeg de hard werkende Tibor Veldhuizen een kans, maar die leidde niet tot een treffer.

In de twintigste minuut na rust kreeg Maurice Sporkslede een goede schietkans, maar zijn schot trof net geen doel. Vijf minuten daarna ging de bal rakelings over het Vriendenschaardoel. Weer een ontsnapping.
Even later haalde Tibor Veldhuizen de achterlijn van Kampong. Van daaruit schoof hij de bal naar Chaid Badaoui en die deponeerde de bal l in het doel van Kampong 0-2.

De wedstrijd was nog zeker niet gespeeld. Boaz Souhuwat verving Maurice Sporklsede en Servanio Martina kwam in het veld voor Bas van Overbeek.

In de 30e minuut was er dan toch een tegendoelpunt van Kampong 1-2. Het leek billen knijpen te worden voor Vriendenschaar, maar het werd juist een glorieus einde.

In de veertigste minuut ging Boaz Souwat solo op de keeper af en met een prachtige lob werd de keeper van Kampong gepasseerd.
In de 43e minuut ging ook Servanio Martina op het Kampongdoel af. Maar hij dorst zelf niet voor zijn kans te gaan en legde af op Pascal Rinck. en die schoof de bal in het Kampongdoel: 1-4.
Het feest was nog niet afgelopen. Want in de slotminuut werd Pascal Rinck in het strafschopgebied ten val gebracht. Hij benutte de toegekende penalty zelf: 1-5.

De scheidsrechter floot hierna meteen voor het einde en een trotse Culemborgse ploeg ging met de 1-5 van het veld af. Prima gespeeld, vijf doelpunten gescoord. FANTASTISCH..

Ruud Veldhuizen maakte weer een grote serie foto's van deze glorieuze dag. Klik hier.