50'
... (vrije trap)
75'

22 december 2013 12:00

Ons eerste elftal speelde tegen vierdeklasser Cabauw 1 en won met 2-1. Het tweede vermorzelde Cabauw 2 met 7-1. Gelet op de kansen had ons eerste elftal wel ruimer afstand mogen nemen van Cabauw.

Ons eerste elftal speelde eens vrijuit zonder de competitiedruk die momenteel wel heel erg hoog is. Ons elftal trad zonder Niek Amelink en Pascal Rinck aan; Mitchell van Oorschot maakte zijn opwachting in het eerste. Ons elftal legde een fris en fruitig partijtje voetbal op de groene grasmat. Hoewel er een stevige wind dwars over het veld stond was het uitstekend voetbalweer. En de wedstrijd was bij vlagen ook aantrekkelijk om te zien.

Maar o wat was het moeilijk om de kansen te verzilveren tegen een Cabauw dat aanvallend veel minder te betekenen had. Vooral in de eerste helft kreeg Vriendenschaar legio kansen, maar ze gingen allemaal verloren. Behalve dan het schot van Chahid Badaoui na  ongeveer tien minuten spelen.Dat trof dan wel doel.

Hoe snel zo'n kleine voorsprong verloren kan gaan, bewees Cabauw enkele minuten na rust. De ploeg had zich nauwelijks een kans geschapen. Maar vijf minuten in de tweede helft, kreeg Cabauw een vrije schop te nemen. De bal ging hard en laag onder Robert Rienks door en het was tegen alle verhouding in 1-1.

Vriendenschaar toog hierna weer ten aanval, maar het beslissende schot of tikkie bleef achterwege. En een paar keer blokte de Cabauwkeeper de bal uitstekend. Dat deed ook een verdediger die een hard schot van Servanio Martina met het lichaam stuitte en vervolgens opgelapt moest worden. Het was Servanio  zelf die na een half uurt in de tweede helft met een geplaatst schot de 2-1 liet aantekenen. De keeper van Cabauw verkeek zich enigszins toen de bal via de binnenkant van de paal het doel in ging.

De 2-1  was verdiend. En nu maar hopen dat na de winterstop ons eerste elftal ook het pad der overwinningen in de reguliere competitie weer zal weten te vinden.