Niek Amelink (penalty)
87'

15 december 2013 14:00

Ozyar, F.

Na vorige week is Vriendenschaar opnieuw tegen een 5-2 nederlaag aan gelopen. Eigenlijk weer hetzelfde liedje.Victoria overtroefde Vriendenschaar qua directheid en onze achterhoede gaf de tegenstander bij diverse spelsituaties te veel ruimte. De situatie wordt er voor ons elftal niet florissanter op. Weliswaar staan we nog boven de degradatiestreep, maar concurrenten boven ons raken langzamerhand uit het zicht.

1-0.

De beide partijen waren in het begin van de wedstrijd nog aan elkaar gewaagd met Victoria toch wat beter aan de bal. Maar gaandeweg bleek Victoria doeltreffender te zijn.

In de veertiende minuut mocht Victoria een corner nemen. De voor het doel gebrachte bal werd steenhard ingekopt en vloog onhoudbaar voor Robert Rienks in het net: 1-0

Zeven minuten later kwam Victoria al op 2-0 uit een vrije schop. De bal werd aanvankelijk nog door onze defensie geblokkeerd, maar in tweede aanleg ging de bal opnieuw hard het Vriendenschaardoel in: 2-0.

Harry Buur zag het nog even aan, maar bracht in de 30e minuut Farid Bouzbib in voor Chahid Badaoui om meer balans op het middenveld te krijgen. Vooreerst zonder resultaat. Want in de 36e minuut kwam Victoria zelfs op 3-0. De bal werd over de volle breedte vanaf rechts bij de linker spits neergelegd. Die kon in betrekkelijke vrijheid de bal aannemen en vervolgens met een hard en krullend schot de 3-0 aantekenen. De bal verdween in de verste hoek van het doel.

In de eenenveertigste minuut had Vriendenschaar de gelegenheid om iets terug te doen. Pascal Rinck nam een vrij schop goed, maar zijn schot spatte op de kruising van paal en lat. Met de terugspringende bal werd vervolgens te weinig gedaan.

3-0 was ook de ruststsnd.

In de tweede helft deed Vriendenschaar wat terug door Maurice Sporkslede. Deze was in het veld gekomen nadat Pascal Rinck in de kleedkamer was achter gebleven. In de achtenvijftigste minuut werd Maurice aangespeeld door Tibor Veldhuizen. Maurice smaakte daarop het genoegen de bal achter de keeper van Victoria te krijgen.

Mocht ons elftal hierna de illusie hebben gehad dat er meer te halen viel. dan werd het hardhandig op zijn plaats gezet. Bij een uitval van Victoria in de zeventigste minuut werd de bal heel direct gespeeld en aangenomen. Het eindschot was onhoudbaar voor Robert Rienks.

In de zevenzeventigste minuut maakte Martijn Wuite plaats voor Boaz Souhuwat. Vlak daarop een uitval van Vriendenschaar. Het schot dat volgde werd geblokkeerd door de keeper van Victoria. De terugspringende bal werd opnieuw ingezet, maar ging voorlangs het doel naast.

In de 86e minuut werd Boaz getorpedeerd in het strafschop gebied en zette Niek Amelink zich achter de bal voor het nemen van de penalty. De ingeschoten bal werd echter gekeerd door de keeper van Victoria maar niet klemvast waardoor Niek alsnog kon doelpunten, 4-2.

Van deze stand kon Vriendenschaar zo laat in de wedstrijd al niet genieten. Bovendien ging vanaf de aftrap de bal snel richting Vriendenschaardoel. Matthijs Zuurmond verstapte zich en de weg was vrij. 5-2. Dit werd ook de einduitslag.

14.30 Kampong - Brederodes 1-0

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.

Ruud Veldhuizen maakte een fotoreportage.

Voor komende zondag spelen om 12.00 uur Vriendenschaar 1 en 2 thuis tegen Cabauw 1 en 2.

Voor de overige seniorenelftallen stonden de volgende wedstrijden op het programma: