90'

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

8 december 2013 14:00

Wulf, A.C.

Vriendenschaar heeft met 2-5 de winst aan SCH '44 moeten laten. Het veldspel van ons elftal was helemaal niet zo onaardig, maar ons elftal kreeg wel les in efficient doelpunten maken. Daarbij gezegd dat onze verdediging in een aantal gevallen niet erg resoluut ingreep.

Een in de eerste helft niet onverdienstelijk spelend Vriendenschaar, dat in het veld niet de mindere was van SCH, keek bij de rust toch tegen een 0-2 achterstand aan.

Tot aan de twaalfde minuut gebeurde er eigenlijk weinig opwindends, tot aan de zijkant bij de achterlijn een SCH aanvaller de bal kon oppikken. De SCH-speler werd door onze verdediging niet genoegzaam op de huis gezeten, waardoor de bal door SCH verder gespeeld kon worden. Via een tussenstation kwam de bal bij de recht voor het doel staande spits van SCH, die de bal direct op doel schoot. Deze ging via de binnenkant van de paal het doel in 0-1.

Vijf minuten later was het al 0-2, toen SCH vlak buiten het doelgebied een vrije schop mocht nemen. De bal ging over de Vriendenschaarmuur heen  en rechtstreeks het doel in. Veel kansen had SCH tot dan niet gekregen, maar de 0-2 was wel snel bereikt.

In de 22e minuut kreeg Vriendenschaar een unieke kans op  een tegentreffer. Vriendenschaar kreeg in het doelgebied van SCH en indirecte vrije schop te nemen. De bal zou volgens de scheidsrechter verkeerd zijn teruggespeeld op de keeper. SCH protesteerde luidkeels en enkele spelers solliciteerden zo naar een gele kaart.

Maar die hield de scheidsrechter op zak. Uiteeindelijk on de indirecte worden genomen. De bal werd met een klein tikkie op Pascal gespeeld en die schoot keihard in. een speler van SCH uit de muur ging groggy en moest opgelapt worden.

Hierna enkele afstandschoten van Karimel Ghoulbzouri  en Matthijs.Zuurmond, maar de ballen ging over en naast.

Vlak voor rust weer een vrije schop voor Vriendenschaar.. Van grote afstand. schoot Pascal nu hoog over.Daarna nog een vrije kans voor Karim goed aangespeeld door Pascal. Maar De balaanname was te ingewikkeld en de bal  van Karim ging daardoor naast. Ook Niek Amelink kregg nog een kans, maar ook diens schot trof geen doel.

Rust 0-2.

Even na de rust zette SCH ons elftal op een 0-3 achterstand na een goede aanval, waarbij overigens niet sterk door onze defensie werd ingegrepen. Daadoor kon SCH recht voor het doel staande gemakkelijk de derde treffer inschieten.

Vriendenschaar bleef wel proberen om de achterstand te verkleinen. Vooralnog vruchteloos. In de 65e minuut kreeg Pascal Rinck weer een vrije schop te nemen. De bal stuitte in de SCH-muur, waarbij een speler van SCH weer ter aarde ging door het harde schot van Pascal.

Boaz Souhuwat werd in het veld gebracht, waardoor de aanval van Vriendenschaar toch wat meer power kreeg. In de 71e minuut was er een combinatie tussen Pascal en Boaz, waarbij de bal bij Pascal terug kwam en die scoorde van dichtbij keurig 1-3.

Het leek er veel op dat Vriendenschaar nog een kans rook. Want ons elftal drong aan. Pascal mocht hard inschieten na een corner, maar de keeper ving de bal vlak voor de doellijn.

Het offensief van Vriendenschaar smoorde, doordat SCH bij een uitval niet te veel weerstand van onze defensie ondervond en de bal opnieuw in het Vriendenschaardoel verdween. In de 86e minuut werd het zelfs nog 1-5. Robert Rienks onderschepte de bal nog wel, maar niet klemvast en vervolgens ging de bal opnieuw tegen het net: 1-5.

De wedstrijd was allang gespeeld. Boaz Souhuwat gaf de stand nog een draaglijker aanzien, door in de negentigste minuut met een schitterend schot 2-5 te maken.