74'
87'

1 december 2013 14:00

Bakker, N.Th.

Een niet onverdienstelijk spelend Vriendenschaar heeft het in en tegen Houten toch met 3-1 moeten afleggen. Houten was per saldo toch een tikkeltje beter, met name in de omschakeling en qua doeltreffendheid.

In de eerste helft was er sprake van een snelle en aantrekkelijke wedstrijd.
Vriendenschaar begon goed aan de wedstrijd en de eerste reële kans was er voor Pascal Rinck. Maar voordat hij kon uithalen floot de scheidsrechter hem om onduidelijke redenen af.

In de elfde minuut werd een aanval opgezet door Tibor Veldhuizen. Die berekte Chahid Badaoui, die de bal vervolgens teruglegde op Servanio Martina. In ideale schietpositie schoot de laatste de bal over het doel.

In de zestiende minuut mocht Houten een vrije schop nemen net buiten de zestien meter. Robert Rienks ranselde de bal echter met een fraaie save over de doellat.

Houten was snel in de omschakeling Bij een aanval in de twintigste minuut ging de bal echter voorlangs het Vriendenschaardoel.

Hierna was het weer de beurt aan Vriendenschaar. Servanio Martina wist in de vijfentwinitgste minuut de bal te onderscheppen. De bal werd afgegeven aan Tibor Veldhuizen. Maar diens schot ging helaas rakelings over het doel van Houten.

In de 33e minuut speelde Chaid Badaoui zich vrij. De bal bereikte hierna Pascal Rinck. Diens schot werd door de keeper van Houten wel geblokkeerd, maar niet klemvast, en vervolgens schoot Servanio de bal naast. Diirect daarna volgde een uitval van Houten. Onze defensie stopte de aanval aanvankelijk keurig af, maar daarna speelde Mathijs Zuurmond de bal te zachtjes, waardoor deze weer in het bezit kwam van Houten. En vrij voor het Vriendenschaardoel staande werd door de Houtenaanvaller de bal in het doel gewerkt: 0-1.

Dit werd ook de ruststand en ondanks de 0-1 achterstand ging Vriendenschaar nog hoopvol de kleedkamer in.

In de tweede helft was er een wijziging  in het elftal doorgevoerd en was Boaz Souhuwat vervangen door Karim el Ghoulbzouri.

Mocht ons elftal de illusie hebben gehad om de opgelopen achterstand snel weg te werken, dan kwam het bedrogen uit. Want nauwelijks in het veld was het Houten dat opnieuw scoorde. Bij een aanval van Houten kon onze defensie de bal niet goed wegwerken en het was notabene een verdediger van de thuisploeg die de bal in het doel schoot: 0-2.

In de 73e minuut mocht Vriendenschaar een hoekschop nemen. De hieruit voortkomende aanval werd afgeslagen en daarop volgde een razendsnelle counter van Houten. De bal ging vervolgens onhoudbaar onder Robert Rienks door: 3-0.

Pascal Rinck en Farid Bouzbib werden vervangen door Tolunay Sezer en Valentijn Nijenhof.

Vriendenschaar had niet meer de illusie dat er punten van Houten gepakt konden worden. Toch kon ons elftal de 'nul' wegpoetsen na een mooie aanval in de 87e minuut. Karim passte op Chahid. die omspeelde zijn tegenstander en deponeerde de bal beheerst  in het Houtendoel. Een eretreffer, meer was het helaas niet meer in dit stadium van de strijd.

Er kwam verder geen wijziging meer in de stand. 3-1 voor Houten dus. Maar Vriendenschaar hoefde zichzelf nauwelijks iets te verwijten. Houten bleek vandaag toch een maatje te groot te zijn.

14.00 Victoria - BFC 1-3
14.00 SCH '44 - Brederodes 1-0
14.00 Houten - Vriendenschaar 3-1
14.00 Aurora - Wasmeer 0-2
14.00 HDS - Forza Almere 1-3
14.00 Baarn - Waterwijk 4-1
14.30 Kampong - Roda '46 3-2

Voor de actuele stand klik op ranglijst.

Ruud Veldhuizen maakte een fotoreportage van de wedstrijd. Klik hier.