... (kopbal)
87'

17 november 2013 14:00

Mooyman, D

Twee striemende vrije trappen van Pascal Rinck hebben de wedstrijd tegen Aurora in het voordeel van Vriendenschaar beslist. Opa Bart zal 'van boven' goedkeurend hebben toegekeken.

Qua kansen in de eerste helft had Vriendenschaar beslist de leiding moeten nemen. Maar de waarheid was een 0-0 ruststand. Vriendenschaar dartelde meer over het veld dan Aurora, dat een wat bedachtzamere indruk maakte. Niek Amelink en Tibor Veldhuizen verzonden verscheidene keren de bal over de hele breedte. De ene keer leidde dat een mooie aanval in, de andere keer werd er aanvallend te  weinig mee gedaan.

Pascal Rinck was na een kwartier spelen dicht bij een doelpunt, maar zijn kopbal ging rakelings langs. Boaz Souhuwat kreeg vanaf de vleugel een aantal mogelijkheden. De ene keer schoot hij de bal zelf over. Later in de wedstrijd gaf hij een scherpe, lage voorzet af. Pascal Rinck kwam echter een teenlengte te kort om de bal in het doel te werken.  Bij een andere aanval brak Boaz door de verdedigingslinie heen, maar de afronding was een zacht schot dat ook nog naast ging.

Tibor Veldhuizen oogstte waardering nadat  hij met een heel  handige actie zijn tegenstander de verkeerde kant op stuurde. De voorzet van Tibor eindigde in de verdediging van Aurora.

De ploeg uit Werkhoven stelde hier twee aanvallen tegenover, waarbij de bal over het doel van Robert Riens werd geschoten. Robert verving verder rustig en bekwaam de geblesseerde Vincent Rinck.

Per saldo kreeg Vriendenschaar te weinig voor de aanvallende inspanningen in de eerste helft.

Vriendenschaar kwam in de tweede helft beter los dan Aurora.  Aurora werd teruggedrukt en had een overtreding nodig om  onze aanval tegen te houden. Dat kwam Aurora duur te staan. Want Pascal ging bij de vrije schop achter de bal en knalde die ineens snoeihard achter de keeper van Aurora.  Die was kansloos: 1-0.
Vriendenschaar had hierna nog twee aardige schoten in huis van Martijn Zuurmond en van Servanio Martina.

In de 68e minuut kwam ons elftal met tien man te staan, toen Niek Amelink vlak buiten het strafschopgebied een speler van Aurora haakte. Niek kon met rood van het veld. De vrije schop van Aurora ging door de muur om vervolgens door onze defensie tot corner te worden verwerkt.

Aurora begon op te dringen. Een schuiver van Aurora werd keurig klemvast gestopt door Robert Rienks. Maar in de 83e minuut was het wel raak. De bal werd door Aurora vanaf de vleugel voorgezet en vervolgens ingekopt: 1-1.

Ons elftal kreeg het nu moeilijk met tien man. Tot aan de 87e minuut. Bij een uitval kreeg Pascal de bal, maar vlak buiten de zestien werd hij neergelegd. Nadat de uitstekend leidende scheidsrechter de muur van Aurora op zijn plaats had gezet, legde Pascal weer aan om de vrije schop te nemen. En opnieuw zoefde del bal tegen het net: 2-1.

Vriendenschaar hield daarna stand. Robert Rienks pakte nog een laag schot van Aurora vast. Binnen en buiten het veld was er vervolgens gejuich over de toch wel verdiende overwinning.

Gezien de uitslagen van de andere wedstrijden, was de overwinning ook broodnodig. Er is nu een breed gebied van plaats 7 tot en met 11 ontstaan van ploegen met een vrijwel gelijk puntentotaal. Baarn en HDS zijn verder achterop geraakt. De competitie is nog lang . Komende week speelt Vriendenschaar niet. Er is een inhaalprogramma waarbij alleen de wedstrijd Aurora - Brederodes wordt gespeeld.  Daarna wacht  Vriendenschaar een zware wedstrijd in Harmelen tegen SCH '44.

14.00 Waterwijk - Forza Almere 4-2
14.00 BFC - SCH '44 3-5
14.00 Baarn - Kampong 0-2
14.00 Brederodes - Houten 3-3
14.00 Roda '46 - Victoria 2-1
14.00 Wasmeer - HDS 5-4
14.00 Vriendenschaar - Aurora 2-1

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.