Assist: Niek Amelink

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

10 november 2013 14:00

Geest, W. van der

Ons eerste elftal heeft dan eindelijk een keer gewonnen. Het was een heel magere overwinning op HDS, maar de overwinning was desalniettemin zeer verdiend. Ons elftal schiep de meeste kansen, maar er werd slechts eenmaal gescoord door Servanio Martina.

De wedstrijd vond  plaats op een prachtige voetbalaccommodatie. Vriendenschaar begon goed aan de wedstrijd. Er werd leuk gecombineerd. Toch kwam het eerste gevaar van de zijde van HDS. Al na twee minuten spelen moest Vicent Rinck zich strekken om een schot van HDS over de lat te tikken.

Hierna speelde het spel zich vooralsnog vooral op het middenveld af zonder dat een van de partijen echt boven de ander uitstak.
In de 29e minuut werd Niek Amelink op rechts aangespeeld. Hij speelde de bal door naar Servanio Martina en die loste een hard schot dat in de kruising van het HDS-doel verdween. 0-1 derhalve.

n de 36e minuut twee kansen. Na een mooie actie van Pascal Rinck kon de keeper de bal nog net stoppen. Daarna Boaz Souhuwat die na een mooie aanval de bal wist naast te schieten.

In de veertigste minuut ontsnapte Vriendenschaar aan de gelijkmaker. Bij een uitval van HDS werd de bal voorgezet, maar de aangespeelde HDS-aanvallerkon er vervolgens net niet met zijn hoofd bij.

In de 43e minuut omspeelde Boaz de keeper, maar Boaz kwam daarna te ver van het doel. Hij leverde nog wel een voorzet af die een HDS-verdediger tot corner kon verwerken. Uit de hoekschop kwam de bal bij Tibor Veldhuizen, die echter net naast schoot.

Op slag van rust was er weer een uitval van Vriendenschaar. De bal werd daarbij door Boaz op Pascal afgespeeld. Die scoorde beheerst. Maar op vlaggen van de grensrechter van HDS besloot de scheidsrechter het zuivere doelpunt wegens buitenspel af te keuren.

In de tweede helft gebeurde er lang weinig opvallends, terwijl het spelpeil daalde.

In de 68e minuut werd Chahid Badaoui gewisseld voor Karim el Ghoulbzouri. In de 79e minuut werd Karim vanuit de diepte weggestuurd. Maar hij maakte vervolgens een stap te veel, waardoor hij de bal nog maar moeilijk kon voorzetten en die verdween daardoor achter het doel.

In de 82e minuut soleerde Pascal door de HDS-defensie. Zijn schot werd door de HDS-keeper gekeerd en uit de rebound schoot Servanio naast. Vier minuten later soleerde Pascal nog eens, maar nu verslikte hij zich uiteindelijk in de eigen actie.

Omdat er nog steeds 0-1 op het scorebord stond, voelde HDS dat er mogelijk nog wat te halen viel. Maar daarmee gaf het wel meer ruimte aan Vriendenschaar voor een tegenaanval.

De officiele speeltijd was verstreken, maar de scheidsrechter liet toch nog zeven mnuten doorspelen. In deze fase kreeg Boaz Souhuwat nog twee kansen om wat aan de stand te veranderen. De eerste keer kwam hij echter in een onmogelijke positie te staan en de tweede keer had hij de bal beter op Karim kunnen afspelen.  Gelukkig kon HDS geen vuist meer maken, zodat de verdiende 0-1 zege bij Vriendenschaar terecht kwam.

Door de overwinning schoof ons elftal een paar plaatsen in de rangschikking op. Florissant is de positie nog lang niet, maar de geboekte overwinning is wellicht een doorbraak naar betere tijden.

Ruud Veldhuizen maakte weer een fraaie serie foto's. klik hier.