Boaz Souhuwat (kopbal)
57'

3 november 2013 14:00

Liebeton, K.

Vriendenschaar heeft van de acht gespeelde wedstrijden, vandaag voor de vijfde keer gelijk gespeeld. Dit keer werd het 2-2 tegen Forza Amere. Maar het was wel een gelijkspel met een gouden randje, want Vriendenschaar speelde. vooral in de tweede helft, bij vlagen heel goed én gemotiveerd. De tweede helft stond overigens bol van de incidenten, door het weer en door een ernstige blessure van een Forzaspeler.

Ondanks een strakke, stormachtige wind, die dwars op het veld stond, maakten Vriendenschaar en Forza er in de eerste helft al een aantrekkelijke partij van. Het is altijd jammer dat goede bedoelingen niet altijd resulteerden in de juiste pass of combinatie. Maar los daarvan kon het publiek getuige zijn van een snelle wedstrijd, waarbij Forza in de eerste helft licht sterker was, wellicht door meer fysieke kracht.

De scheidsrechter controleert de spelerspassen.

De eerste kans was voor Boaz Souhuwat in minuut zes. De keeper kon het schot van Boaz pareren, ten koste van een corner die niks opleverde.

In de zestiende minuut leek Vriendenschaar op een 0-1 achterstand te komen, toen Vincent Rinck een schot niet klem kon krijgen en Forza uit  de rebound scoorde. Maar de scheidsrechter had eerder buitenspel geconstateerd, waardoor de stand 0-0 bleef.

In de 23e minuutkwam Forza toch met 0-1 voor, nadat onze defensie in het strafschopgebied een overtreding beging. De strafschop werd onberispelijk genomen.

In de 26e minuut kreeg Vriendeschaar schuin voor het doel van Forza een vrije schop te nemen. De hard ingeschoten bal ging naast.

In de 29e minuut had Forza de kans op 0-2, maar Vincent kon de bal nog bijtijds keren.
Een minuut later mocht Vriendenschaar opnieuw een vrije schop nemen. Pascal plaatste zich achter de bal en met een fraaie boog ging de bal het doel in: 1-1.

Lang mocht Vriendenschaar niet genieten van de gelijkmaker. Want bij de eerste de beste aanval na de aftrap liet onze defensie de Forza aanval te gemakkelijk gaan en was het eenvoudig 1-2.

Hierna namen de weergoden het initiatief.. Gedurende een kwartier tot aan de rust moesten de spelers optornen in een regenstorm. De regenwolken gierden over het veld. In de stand kwam echter geen verandering meer, al moest Vincent op slag van rust een corner toestaan toen hij bij een schot de bal niet geheel onder controle kreeg.

Rust derhalve 1-2.

Na de rust probeerde ons elftal de achterstand te repareren. Dat lukte in de 57e minuut. Niek Amelink stuurde Tibor Veldhuizen met een dieptepass weg. Tibor stoomde enkele meters op en gaf toen een perfecte voorzet af. Die bereikte Boaz, die met een fraaie kopbal de 2-2 liet aantekenen.

Ons elftal rook meer. In de 60e minuut was er een mooie aanval van Vriendenschaar waarbij Pascal Rinck jammer genoeg de paal trof.

Drie minuten later begon het niet alleen hard te regenen maar ook te onweren, waarop de scheidsrechter besloot de wedstrijd te staken. Na ongeveer een kwariter was de bui overgetrokken en konden beide teams de wedstrijd voortzetten.

De meeste kansen waren nu voor een gedreven Vriendenschaar. Chahid Badaoui schoot in de 71e minuut rakelings over. In de 77e minuut mocht Vriendenschaar vier corners achte elkaar nemen, maar het resulteerde in niets.

In de 82e minuut mocht Forza op een mooie plek buiten het strafschopgebied van Vriendenschaar een vrije schop nemen. Die werd goed genomen, maar Vincent ranselde de bal uit het doel.

Zware blessure voor een Forzaspeler. Tijdens de hagelbui wordt hij beschermd door paraplu's.

Direct hierop een aanval van Vriendenschaar die niks opleverde, maar waarbij een Forzaspeler krimpend en schreeuwend van de pijn ter aarde was gestort. Inmiddels gierde de regen weer over het veld, zodat vanaf de overdekte tribune paraplu's werden aangereikt  om de geblesserde speler bescherming te bieden. De Forzaspeler werd met een verdraaide knie per brancard van het veld gedragen en later per ambulance afgevoerd.

Na dit hernieuwde onderhoud en onder barre weersomstandigheden werd de wedstrijd weer hervat. Er deden zich diverse kansen voor Vriendenschaar voor. Bij een verre uittrap van Vincent bereikte de bal broer Pascal. Die legde de bal klaar voor Chahid, maar deze schoot de bal hoog over.

Vlak voor het einde van de wedstrijd legde de scheidsrechter de wedstrijd opnieuw stil vanwege het feit dat een omstander oerwoudgeluiden zou hebben gemaakt tegen een speler van Forza. Gelukkig kon de wedstrijd uitgespeeld worden. Het bleef echter 2-2.

Vriendenschaar had met wat meer geluk de overwinning verdiend. De scheidsrechter leidde de partij prima en nam op de goede momenten de juiste beslissingen.

Het gelijke spel heeft Vriendenschaar op de ranglijst nog niet veel verder gebracht. Maar getuige het vertoonde spel van vandaag komen er beslist betere dagen aan.
Houten haalde na een 1-2 zege de titel van de eerste periode binnen.