88'
90'

27 oktober 2013 14:00

Wiedijk, R.

Ons elftal heeft wederom een afstraffing moeten incasseren. Met 6-2 ging ons elftal bij Wasmeer de boot in en dat na met 0-2 te hebben voorgestaan. Maar voor de vierde keer in deze competitie kon ons elftal, dat aanvankelijk goed speelde, een verkregen voorsprong niet vasthouden. En dan is het welbekende kaartenhuis dichtbij.

Na een paar inleidende schemutselingen, komt Pascal Rinck al in de tweede minuut alleen voor de keeper. maar hij mist. Daarna gebeurt er even niet zo veel. Alleen probeert een speler van Wasmeer een strafschop te versieren na een dieptepass. Maar de scheidsrechter vermaant hem wegens een schwalbe.

In de vijftiende minuut belandt een bal op de bovenkant van de doellat van Vriendenschaar. Vincent Rinck trapt uit en er volgt een aanval op links. Karim el Ghoulbzouri passt op Pascal Rinck en diens schot wordt tot hoekschop verwerkt. De hoekschop wordt afgeslagen, maar de bal komt weer bij Pascal en met een schuiver is het 0-1. Een minuut later kan Vriendenschaar zelfs op 0-2 komen door Boaz Souhuwat, maar die schiet te gehaast een drietal meters naast.

In de 22e minuut wordt het alsnog 0-2 als bij een aanval Pascal Rinkc tegen de paal schiet en de terugspringende bal door de goed mee opgekomen Niek Amelink in het doel van Wasmeer wordt gedeponeerd. Vlak hierna zelfs nog een riante kans op de 0-3 maar deze mogelijkheid wordt niet verzilverd.

In plaats daarvan brengt drie minuten later Wasmeer de stand op 1-2 als een aanvaller van Wasmeer op links vanaf de rechterflank flank vrij gespeeld wordt en daarna de bal met een curve voorbij Vincent Rinck in de verre hoek schiet.

In de 39e minuut neemt Tibor Veldhuizen een vrije trap vanaf links. Iedereen mist de bal, maar die gaat tot geluk van Wasmeer ook rakelings langs de paal.

Wasmeer perst er voor de rust nog een slotoffensief uit om de gelijkmaker te forceren.
In de 40e minuut gaat de bal net over het Vriendenschaardoel en op slag van rust kan Vriendenschaar een meervoudige inzet van Wasmeer nog met moeite wegwerken.

Rust 1-2

Vriendenschaar komt na de rust goed uit de startblokken en Niek Amelink heeft  in de 48e minuut de 1-3 op de voeten na een corner van Tibor Veldhuizen. De keeper van Wasmeer weet echter de vingers tegen de bal te krijgen en de bal uit de bovenhoek over de lat te tikken.

Vier minuten later is het juist Wasmeer dat scoort. Uit een penalty weliswaar, nadat een speler van Wasmeer binnen het strafschopgebied van een van onze verdedigers een duw in de rug heeft gekregen, 2-2.

Een goed spelend Vriendenschaar moet in de 61e minuut helaas tegen een achterstand aankijken als Wasmeer uit een corner en door een kopbal onhoudbaar voor Vincent Rinck binnen kopt (3-2).

Maurice Sporkslede voelde zich voorafgaande aan de wedstrijd niet goed en zijn plaats werd ingenomen door Boaz Souhuwat. In de 73e minuut wordt Maurice alsnog ingebracht als wissel. Twee minuten later mag hij al weer van het veld, als hij na een overtreding een rode kaart gepresenteerd krijgt. Vriendenschaar verder met tien man.

In de 73e minuut krijgt Wasmeer opnieuw een corner te nemen en daaruit scoort een aanvaller van Wasmeer met een subtiele voetbeweging (4-2).

In de 88e minuut wordt een aanval van Vriendenschaar afgeslagen. De bal belandt in de handen van de keeper van Wasmeer. die trapt de bal ver uit. De bal komt in de buurt van Vincent Rinck. Maar hij laat zich verrassen door een Wasmeerspeler en kan even later de bal wederom uit het Vriendenschaardoel halen, 5-2.

In blessuretijd komt Wasmeer zelfs nog op 6-2. Na een snelle aanval is het pats-boem 6-2. Een onthutst Vriendenschaarelftal mocht met deze uitslag de thuisreis aanvaarden.

Ruud Veldhuizen heeft ook van deze wedstrijd weer een aantal wedstrijdbeelden gemaakt. die u H I E R kunt bekijken.

14.00 Houten - Baarn 5-0
14.00 Wasmeer - Vriendenschaar 6-2
14.00 Victoria - Waterwijk 3-1
14.00 Aurora - Roda '46 2-0
14.00 HDS BFC 1-4
14.00 SCH '44 - Kampong 5-3
14.30 Forza Almere - Brederodes 2-2