Waterwijk 1 (zon)

0 - 0

20 oktober 2013 14:00

Reingoud, N.J.G.

De wedstrijd Waterwijk - Vriendenschaar is met dezelfde stand geeindigd als waarmee de wedstrijd begon. Waterwijk speelde in de tweede helft met tien man, maar Vriendenschaar profiteerde niet van deze numerieke meerderheid. Waterwijk verdedigde, naarmate de wedstrijd vorderde, met man en macht. Paal en lat stonden een doelpunt van Vriendenschaar eveneens in de weg.

De weersomstandigheden waren aanzienlijk beter dan vorige week. Vriendenschaar was nogal gehavend door het niet meespelen van Sander Verbeek, Iliass Jijih, Chahid Badaoui en Farid Bouzbib. Tibor Veldhuizen speelde op de voor hem ongebruikelijke linksbackplaats. En verder werd het elftal gecompleteerd met onder meer Tim Copper, Karim el Ghoulbzouri, Maurice Sporkslede en Achmed Achouitar.

De ploegen hielden elkaar behoorlijk in overwicht. Vriendenschaar speelde behoudend en niet zo erg aanvalgericht. In de twaalfde minuut kreeg Vriendenschaar vlak buiten het doelgebied een vrije schop te nemen, maar Pascal Rinck schoot de bal hoog over.

Toch waren daarna ook de betere kansen voor Vriendenschaar.
In de 24e minuut kreeg Vriendenschaar opnieuw een vrije trap te nemen. Maar nu smoorde het schot van Pascal in de muur.  Een mooie aanval in de 26e minuut via Martijn  Wuite en Tibor Veldhuizen bracht Niek Amelink in riante scoringspositie maar zijn schot ging eveneens over het doel. En in de  33e minuut ging bij een aanval de bal na een schot van Pascal wederom over het Waterwijkdoel.
Pascal kreeg hierna nog een kans, maar op het laatste moment greep de keeper van Waterwijk goed in.

In de 43e minuut kwam Waterwijk met tien man te staan nadat een speler die het niet met een beslissing van de scheidsrechter eens was dit verbaal op onmiskenbare wijze liet weten. Hij kreeg direct de rode kaart voor zijn neus getoverd en kon direct vertrekken.

In de tweede helft kwam het met tien man spelende Waterwijl aanvankelijk feller voor de dag dan Vriendenschaar. Noch Vriendenschaar, noch Waterwijl zag aanvankelijk echter de kans iets aan de score te doen. Maar na een kwartier luwde de aanvalsdrift van Waterwijk en was het al maar Vriendenschaar wat de klok sloeg.

In de 55e minuut werd Maurice Sporkslede gewisseld voor Servanio Martina. Het was een constante druk op het doel van de Waterwijkers en de ene kans was nog mooier dan de andere maar de bal wilde er niet in. Na onder andere een voorzet van Tim Copper werd de bal van dichtbij tot drie keer ingeschoten. Twee keer redde de keeper en de derde poging werd van de lijn gekopt.
Na deze aanval werd  junior  Tolunay Sezer ingebracht voor Achmed Achioutar.

Vriendenschaar perste er nog een slotoffensief uit, maar de Waterwijkdefensie, mede geholpen door paal en laat, stond als een blok. Vriendenschaar had meer uit deze wedstrijd moeten halen dan de 0-0 eindstand. Een tekortkoming was dat de spelers teveel naar het centrum trokken en daardoor het spel onvoldoende breed hielden. Het elftal heeft daarentegen keihard gewerkt voor een beter resultaat waarbij zeker in acht moet worden genomen dat enkele vaste krachten in het elftal door allerlei omstandigheden deze keer ontbraken.

Ook onze fotograaf Ruud Veldhuizen heeft weer een leuke fotoserie gemaakt tijdens deze wedstrijd die u  H I E R  kunt bekijken.