87'

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

6 oktober 2013 14:00

Jensch, J.C.

De uitslag 0-8 is geen tikfout van een dronken verslaggever. Inderdaad ging ons elftal geheel kopje onder. Het beeld doemt op van een vliegtuig dat een van zijn motoren verliest en de gezagvoerder de controle kwijt is. Waarna het vliegtuig stuurloos in de oceaan stort en onder water verdwijnt. Alles zat in deze wedstrijd, die op een gegeven moment geen wedstrijd meer was, tegen.

Het kan verkeren in het voetbal.  In plaats dat Vriendenschaar bij de rust met 2-0 voor zou staan, stond Brederodes al met 0-2 voor.

In het eerste half uur had Brederodes in het veld niet zo veel te vertellen. Ons elftal voetbalde gewoonweg beter. Alleen de aanvallen naar het Brederodesdoel vonden geen afmaker.

Na vif minuten werd scherp voorgezet, maar we konden de kop hoog opspringend  niet tegen de bal krijgen.
In de 19e minuut ontsnapte Brederodes. Een mooie aanval van Vrieddenschaar eindigde in een kopbal van Pascal tegen de lat. Brederodes protesteerde vergeefs voor buitenspel.

Hoewel Brederodes hier aan de bal is, is er geen vuiltje aan de lucht voor Vriendenschaar.  Ons elftal is op dat moment sterker.

Een mooie actie tussen Tibor en Pascal werd net op het nippertje door de attent keepende goalie van Brederodes onderschept.

Hier was  evenmin nog geen vuiltje aan de lucht. Weliswaar pakt de keeper de bal voordat Pascal gevaarlijk kan worden.

In de dertigste minuut maakte Farid Bouzbib ergens op het middenveld een zodanige overtreding die de veel, maar niet verkeerd  fluitende scheidsrechter met rood bestrafte. Daardoor viel een belangrijke motor van Vriiendenschaar op het middenveld weg.

Ook met tien man was Vriendenschaar niet de onderliggende partij. tot Brederodes in de 39e minuuteen vrije schop vlak buiten het doelgebied mocht nemen. Brederodes lepelde de bal over de Vriendenschaarmuur en via de binnenkant van de paal verdween de bal in het doel (0-1).

Brederodes mag een vrije schop nemen. Vriendenschaar heeft de muur opgesteld.

Als de spelers uit het muurtje zich omdraaien, zien ze tot hun ontzetting dat de bal in het doel verdwijnt.

Vriendenschaar kreeg daarna een serie vrije trappen tegen, veelal vanwege lichte, maar onnodige  overtredingen bij duels.

In de 40e minuut nog een verrassende actie van Brederodes, waarbij de bal in onze defensie werd gemist. Maar de Brederodesaanvaller was zo verrast dat een slap balletje naast het Vriendenschaardoel ging.

In de 43e minuut rukte de Brederodesaanval vanaf de doellijn op en de bal ging zomaar opnieuw het Vriendenschaardoel in (0-2).

Je zou verwachten dat ons elftal na de rust de mouwen zou opstropen. Het zag er even naar uit dat het gebeurde. Een vlammend schot van Pascal werd uitstekend gepareerd door de Brederodeskeeper.

De weerstand van Vriednenschaar brak toen Brederodes in de 51e en 53e minuut op 0-4 kwam. Er werd niet adequaat verdedigd, waardoor de bal van dichtbij kon worden ingeschoten.

Ons elftal ontsnapte nog enkele keren tot in de 66e minuut. Door een waargenomen handsbal kwam de bal op de stip. Brederodes miste niet  (0-5). En vijf minuten later was het opnieuw door een penalty 0-6.

Wat Vriendenschaar ook probeerde in de tweede helft, het werd alleen maar erger.

Alleen in een jongensboek komt een elftal terug van zo'n achterstand. Maar Kick Wilstra en Appie Happie waren niet aanwezig in ons elftal.

Het werd nog erger toen Niels Bosch in de 73e minuut wegens een overtreding eveneens van het veld werd gezonden.

Dat het in de 84e en 87e minuut nog 0-8 werd, is slechts goed voor de statistiek. Het is heel lang geleden dat Vriendenschaar tegen zo'n grote nederlaag is opgelopen. Uithuilen en opnieuw beginnen luidt het parool voor de volgende wedstrijd.