... (penalty)
71'

29 september 2013 14:00

Schigt, R.G.M.N.

Vriendenschaar heeft met 2-2 gelijk gespeeld in Bussum tegen BFC. Mogelijk is het gelijke spel naar verhouding, maar BFC kreeg de gelijkmaker door een penalty halverwege de tweede helft toch wel in de schoot geworpen. Een volledige stunt van Vriendenschaar bleef daardoor uit, want bij de rust stond het nog 0-2 voor onze blauwzwarten.

Pascal Rinck in een voor hem bekende houding. Alle kracht in het schot leggen. Deze middag slechts één doelpunt op zijn naam. De 0-2 uit een strafschop.

Ondanks de wind die schuin over het veld stond,  was het bij BFC goed voetbalweer. Zonnig en er werd  gespeeld op een nieuwe generatie kunstgras.

Zonder dat er opvallende zaken zijn te melden, met in het begin een licht overwicht voor BFC, belanden we in de 16e minuut. BFC maakt een overtreding op Tibor Veldhuizen. Vriendenschaar mag een vrije trap nemen. Farid Bouzbib zet zich achter de bal en die belandt, over de BFC-keeper heen, rechtstreeks in het doel. Vriendenschaar leidt met 0-1.

Farid Bouzbib krult de bal over de keeper direct in de verste hoek en zet Vriendenschaar op  0-1

Vriendesnchaar heeft zich intussen onttrokken aan de druk van BFC, neemt het initiatief over en creëert een paar heel goede kansen uit prima aanvallen. Zoals in de 28e minuut als Farid Bouzbib Tibor Veldhuizen aanspeelt, die de bal vervolgens direct doorspeelt naar Pascal Rinck. Maar Pascal kan de bal niet goed onder controle brengen waardoor een uitstekende scoringskans voorbij gaat.
In de 31e minuut een vrijwel identieke aanval. Nu kan de keeper van BFC met uiterste krachtsinspanning de bal nog van de doellijn halen.

Vriendenschaar komt in een comfortabeler positie nadat Pascal, uit een sublieme pass van Tibor Veldhuizen in de 34e minuut in het doelgebied onderuit wordt gehaald. Vriendenschaar krijgt een strafschop te nemen die onberispelijk door Pascal Rinck wordt binnen geschoten: 0-2.

Tibor speelde in deze wedstrijd ook weer een belangrijke rol als linkerspits. Vaak was hij zijn directe verdediger te snel af.

Vlak voor het rustsignaal krijgt BFC twee keer achter elkaar nog een vrije schop te nemen. De eerste keer gaat de bal over het Vriendenschaardoel, de tweede keer smoort de bal in de muur, waarna ons elftal de bal kan opruimen.

BFC komt na de rust feller uit de startblokken. Maar eerst krijgt Pascal direct na rust een uitstekende kans; hij schiet de bal jammer genoeg te gehaast over.
In de 53e minuut moet de keeper van BFC zich laten vervangen na een ongelukkige botising met Farid Bouzbib.

In de 58e minuut lijdt onze defensie balverlies, waarna een BFC-aanvaller voor keeper Vincent Rinck verschijnt. Die wordt gepasseerd 1-2.

Met name in de 2e helft kreeg Vincent behoorlijk wat werk te verrichten wat hij soms stijlvol afwikkelede.

De druk op de Vriendenschaardefensie wordt groter. En dan is er een fataal moment in de 71e minuut. Na een door BFC ingeschoten bal komt deze op de rug of het hoofd of de elleboog van een Vriendenschaarverdediger, De scheidsrechter geeft op appelleren van BFC alsnog een strafschop wegens hands, terwijl de bal al  weer ter hoogte van de middenlijn is. De strafschop wordt benut 2-2.

Enkele minuten later wordt Tibor in het strafschopgebied vastgehouden, maar de scheidsrechter ziet er geen penalty in. Na een vrije schop in de 78e minuut voor BFC die niets oplevert verovert Farid de bal, geeft een pass op Tibor Veldhuizen die zijn actie met een te zwak schot afsluit.

Vijf minuten voor tijd komt Bas van Overbeek als derde wissel  Niels Bosch vervangen. Maar ook Bas kan niets meer aan de stand veranderen. Eerder kwam Silvanio Martina in het veld voor Maurice Sporkslede die als rechterspits in de basis begon. In de 73e minuut maakte Chahid Badaoui plaats voor Karim el Ghoulbzouri.

In de resterende speelminuten komt er geen verandering meer in de stand. BFC krijgt nog wel een aantal mogelijkheden maar die leveren niks op.  Het blijft dus 2-2.

Vóór de wedstrijd hadden we getekend voor een gelijk spel; na afloop is er het onbevredigende gevoel dat BFC wel heel gemakkelijk aan een penalty is gekomen, waardoor de volle winst niet mee naar Culemborg kan worden genomen.

Volgende week treffen we Brederodes thuis. De uitdaging is om dan voor de volle winst te gaan.

Onze fotograaf Ruud Veldhuizen heeft weer een leuke fotoreportage van deze wedstrijd gemaakt. Kijken? Dan even hier klikken.