Vriendenschaar JO11-2

E-Pupillen (najaar) E2, 1e klasse 17

7 november 2009 11:15

Hercules E5- Vriendenschaar E2 1-1

Met de overwinning van vorige week nog fris in het geheugen vertrokken we vol goede moed richting Utrecht, het waren immers de eerste 3 punten die “onze” jongens binnen hadden gesleept.

Volgens sommige vaders hoefden we niet eens te voetballen en hadden we de 3 punten al in de zak.

Na het zien van de warming up van beide teams was het helemaal gespeeld, Paolo liet onze jongens even flink zweten door ze wat sprintwerk te laten doen en de bal in een rondo te laten overspelen.

Terwijl de tegenstander in een rondo op het veld zat om het sinterklaas lijstje door te nemen.

Toen de wedstrijd begon bleek het toch even wat lastiger, we speelden daar op een “verouderde” versie van het kunstgras dus de ballen stuiterden alle kanten op waar onze jongens toch wat moeite mee hadden. Hercules had daar al de nodige ervaring mee en pakte keer op keer de afvallende bal en sneed regelmatig door de defensie heen. Gelukkig had Jelmer weer zijn dag en pakte een paar gevaarlijke ballen. Net nadat vriendenschaar een beetje gewend was aan het veld kwam na tien minuten toch de 1-0 voor Hercules. Na een mis communicatie tussen Jelmer en Joel pakte een speler van Hercules de bal op en knalde hem tegen de touwen.

Onder leiding van Luciano en Samir zette Vriendenschaar nu wat druk vooruit en dat resulteerde in een paar kansen. Dylan, Raf en Zeláo schoten naast of zagen hun ballen door de keeper gekeerd.

Na een donderspeech in de rust (van Paolo en 4 Louis van Gaals die hij bij hem had) begon Vriendenschaar een stuk feller aan de 2e helft en de ene na de andere aanval rolde op het doel van Hercules af waar de keeper soms met kunst en vliegwerk overeind bleef. Jari en Raymond vochten voor wat ze waard waren en probeerden Raf en Dylan in stelling te brengen om te scoren, maar elke keer weer die keeper of een ander been wat er tussenzat. Na zo’n 10 minuten in de 2e helft kreeg Vr’schaar een hoekschop, deze werd afgeslagen en kwam bij Dylan terecht, die speelde de bal terug op Zeláo en die poeierde de bal van zo’n 15 meter in het doel 1-1.

Nu lag de overwinning binnen handbereik en knokte Vr’schaar voor wat het waard was, duels werden niet geschuwd met hier en daar een elleboog (slechte invloed hoor dat Eredivisie Live). Maar ook Hercules kwam er een paar keer gevaarlijk uit onder leiding van hun “ aangekochte” nummer 6. Jelmer bleef scherp en hield verder zijn doel schoon. Ook onze jongens kregen de bal er niet meer in en zo eindigde deze bloedstollende wedstrijd in 1-1. Een uitslag waar we mee kunnen leven en weer een puntje erbij.