90'
... (corner)

22 september 2013 14:00

Pieters, Y.

Vriendenschaar heeft met 2-2 gelijk gespeeld tegen Roda '46 , maar opnieuw twee belangrijke punten weggegeven. In de 90e minuut kwam Roda '46 uit een corner langszij. In de tweede helft had ons elftal nog met 2-0 voor gestaan.

Er was nog geen minuut gespeeld of de bal lag al in het Roda-doel. Een verdediger speelde de bal volslagen verkeerd weg. Tibor Veldhuzien kon de bal voor een min of meer verlaten doel simpel binnen tikken, want de keeper stond niet in positie.

Het had niet veel gescheeld of het was binnen de twee minuten zelfs 2-0. Een bijna niet te missen kans. Maar van dichtbij werd de bal tegen de buitenkant van de paal gespeeld.

Hierna ontwikkelde zich een wedstrijd waarin Roda zich toch wel herstelde. Op het oog was Vriendenschaar in het veld sterker, maar erg goed werd er niet gecombineerd. Het meeste gevaar stichtte Tibor Veldhuizen vanaf de vleugel. Roda had af en toe een forse overtreding nodig om de Vriendenschaar aanval af te stoppen. Zowel Pascal als Bas gingen neer en hadden verzorging nodig.

Pascal Rinck heeft verzorging nodig.

Ook Bas van Overbeek is neergelegd.

De beste kansen waren eigenlijk in de eerste helft voor Roda. Na twintig minuten een enorme kegel van Roda die Vincent nog net tot corner kon verwerken. En vier minuten later blokkeerde Vincent een van dichtbij ingeschoten bal.

In de 32e minuut leek het of Tibor de bal te ver voor zich uit speelde of een lage voorzet gaf. In ieder geval kwam de Roda-keeper niet aan de bal en werd de bal door een verdeiger tot corner verwerkt. Die leverde niks op.

In de 35e minuut mocht Roda na een overtreding bij het doelgebied een indirecte vrije schop nemen. Leverde niks voor Roda op. Drie minuten later moest Vincent weer handelend optreden om een tegentreffer van Roda te voorkomen.

De indirecte vrije schop levert voor Roda niks op.

1-0 werd uiteindelijk de ruststand.

In de tweede helft was het speelbeeld niet veel anders dan in de eerste helft. De spelers van ons elftal hadden nog steeds moeite met de combinatie.

Na tien minuten spelen hadden zowel Tibor Veldhuizen als Chahid Badaoui een goede kans om de score te verhogen, maar in beide gevallen kon de Roda-keeper nog tussen beiden komen.

Even later dan toch de 2-0. Toegegeven, in dit geval een mooie aanval diie schitterend werd afgerond. Tibor speelde de bal op Sander Verbeek. Die stoomde op naar de achterlijn.Roda onderschepte de bal tot corner. De corner werd heel goed genomen en kwam bij Niek Amelink terecht, die de bal meteen vanuit de lucht op de slof nam en onhoudbaar de 2-0 inschoot.

Tibor Veldhuizen kiest weer eens de aanval.

Na enkele wissels aan Vriendenschaarzijde gingen we de slotfase in. En in deze periode verspeelde Vriendenschaar haar voorspriong. In de 82e minuut was er een aanval waarbij Pascal Rinck, op de keeper af gaande, onderuit werd gehaald. De scheidsrechter zag er geen overtreding in en het spel ging door met een Roda-aanvaL.
In het straschopgebied zou Niek Amelink daarbij  aan het shirtje van een Rodaspeler hebben getrokken, waardoor de scheidsrechter zich genoodzaakt voelde de bal op de stip te leggen. De penalty werd benut 2-1.

Pascal in een kopduel. Erg veel mogelijkheden kreeg Pascal in deze wedstrijd niet.

Even later opnieuw een aanval van Roda. Nu was er in ons doelgebied sprake van aangeschoten hands. Roda protesteerde en bleef protesteren, wat een van de spelers een gele kaart opleverde.
Roda rook echter nog kansen. In blessuretijd stormde bijna de gehele Rodaploeg naar voren bij een toegekende corner, die eigenliijk werd weggegeven. De bal kwam hoog voor het Vriedenschaardoel bij de tweede paal. Vincent kreeg de hand niet aan de bal en van dichtbij werd de 2-2 ingekopt.

Een laatste aanval van Vriendenschaar volgde nog met een vrije schop. Maar de voor gezette bal werd een prooi van de keeper.

Uitslag 2-2 derhalve. We hadden na Baarn en Roda een leuke positie op de ranglijst kunnen innemen. Hopellijk zullen de verloren wedstrijdpunten niet al te duur zijn.