Pascal Rinck (schot)
82'

15 september 2013 14:00

Mand, J.C.

Vriendenschaar heeft in Baarn met 3-3 gelijk gespeeld tegen de gelijknamige ploeg. Maar tegelijk moet worden vastgesteld dat ons elftal de volle winst onnodig uit handen heeft gegeven. Een domme goal in de slotfase van de wedstrijd betekende dat het met tien man spelende Baarn toch als morele winnaar van het veld ging. Desalniettemin speelde Vriendenschaar verder een goede wedstrijd en er werd driemaal gescoord.

Vriendenschaar startte verdienstelijk en in het eerste kwartier werd er meteen veel druk op het doel van Baarn uitgeoefend.

In de zevende minuut werd door Vriendenschaar een aanval van Baarn afgeslagen en overgenomen. Vanaf links bracht Niek Amelink Pascal Rinck in stelling. De keeper van Baarn reageerde attent en plukte de bal als het ware van de schoen van Pascal.

De druk van Vriendenschaar bleef aanhouden. In de zeventiende minuut kreeg Vriendenschaar een corner te nemen. Pascal Rinck kopte in, maar een verdediger van Baarn haalde de bal achter de lijn. In de melee van spelers kon de scheidsrechter zelf niet beoordelen of de bal over de doellijn was gegaan en het bleef daardoor 0-0.

In de vijfentwintigste minuut toch gerechtigheid. Want nu kreeg Pascal de bal vanaf links door de lucht aangespeeld. Hij kopte opnieuw in, maar nu werd de bal zichtbaar voor de scheidsrechter door een verdediger van Baarn met de arm uit het doel gewerkt. Deze Baarnspeler mocht met rood zijn kleedfkamer gaan bezoeken. Baarn verder met tien man. Uiteraard was er een penalty aan Vriendenschaar toegewezen en die nam Pascal feilloos: 0-1.

Baarn bewees dat een man minder situatie niet fataal hoeft te zijn. Want in de 42e minuut kwam Baarn langszij nadat een bal op Vincent Rinck was afgevuurd, Vincent stopte de bal maar niet klemvast, waarna in de rebound alsnog 1-1 werd gescoord.

Twee minuten later had Vriendenschaar toch weer zijn voorsprong. Tibor Veldhuizen schoot op de keeper, maar die redde zij het dat de bal weer het veld insprong. Servanio Martina schoot vervolgens vanaf de penaltystip snoeihard de 1-2 binnen.

Met deze stand gingen beide ploegen rusten.

Na de rust krijgt Vriendenschaar drie opgelegde kansen. Al in de derde minuut na rust krijgt Bas van Overbeek de bal op maat van Pascal Rinck. Het schot van Bas gaat echter via de binnenkant van de paal over de lijn (er niet overheen) waarna een verdediger van Baarn de bal uit de doelmond kan wegwerken.

In de twaalfde minuut een schitterende pass van Tim Copper 'over de hele'. De bal bereikt Pascal Rinck. Die is eerder bij de bal dan de keeper. Pascal staat vrij voor doel, maar is uit balans. Daarna is zijn inzet net iets te zacht waarna opnieuw een verdediger de bal van de doellijn kan werken.

Weer drie minuten later de perfecte aanval vanuit het centrum. Na direct afspelen door een viertal spelers komt de bal uiteindelijk bij de vrij gespeelde Servanio Martina. Ook hij staat min of meer voor een leeg doel, maar zijn schot gaat net langs de verkeerde kant van de paal.

Voetbalwetten gelden áltijd'. Want met tien man in de minderhed komt Baarn in de 17e minuut op 2-2. Een aanvaller neemt de bal ruggelings naar het Vriendenschaardoel staande aan. Hij lepelt de bal  vanuit die positie over Niek Amelink heen, pikt de bal vervolgens weer op en schiet onhoudbaar voor Vincent de 2-2 binnen. Werkelijk een juweel van een doelpunt.

In de zevenentwintigste minuut slaat Vriendenschaar een aanval van Baarn af. De bal komt bij Farid Bouzbib die de bal over zo'n dertig meter op Pascal speelt. Die schermt de bal goed af om vervolgens een pegel op het doel van Baarn los te laten. Goal, 2-3!

Er is hierna weinig meer aan de hand tot aan de negenendertigste minuut. Een verdediger van Vriendenschaar speelt de bal richting eigen doel naar de gedekt staande Tim Copper. De speler van Baarn krijgt de bal te pakken die Tim niet goed kan behandelen en tegen alle verhouding wordt het toch nog 3-3.

In deze stand komt geen wijziging meer. Ons elftal dat op zich verdienstelijk speelde, ging toch met gemengde gevoelens naar de kleedkamer.

Ruud Veldhuizen maakte van deze wedstrijd, waarvan het publiek dan toch de winnaar was, een mooie reeks foto's. Klik hier.

14.00 Baarn - Vriendenschaar 3-3
14.00 Waterwijk - BFC 0-1
14.00 Victoria - Forza Almere 1-3
14.00 Roda '46 - Brederodes 1-1
14.00 Houten - Aurora 2-0
14.00 SCH '44 - HDS 3-1
14.30 Kampong - Wasmeer. 2-0

Voor de stand na twee speelrondes , klik hier.