... (kopbal)
41'

8 september 2013 14:00

Genderen, J.A.H. van

Ons eerste elftal heeft de eerste competitiewedstrijd thuis met 0-2 verloren van Kampong. Op basis van het vertoonde spel, met name in de eerste helft, kwam Kampong de overwinning toe. Had Vriendenschaar in de tweede helft een beetje meer geluk gehad, dan had de uitslag mogelijk een ander aanzien kunnen krijgen.

Tibor is gevloerd en de bal kwijt.

Vriendenschaar ging furieus van start, maar Kampong was daarvan niet onder de indruk. Sterker nog, Kampong manifesteerde zich als de betere ploeg. De ploeg was balvaster, de linies sloten beter op elkaar aan en van elke aanval ging meer dreiging uit.
Een Kampongaanval liep over meer schijven voordat die eventueel onderbroken kon worden. Bij de minder frequente aanvallen van Vriednenschaar was ons elftal de bal aanzienlijk sneller kwijt. De dekking van Kampong was gewoon beter.

Na tien minuten spelen stond Kampong op 0-1. De bal werd vanaf de vleugel voorgezet en een van de Kampongspitsen was uit de dekking gekomen en kopte vrijstaand vlekkeloos in.

Duel tussen Kampongspeler en Matthijs Zuurmond.

Twee minuten later was er dan toch een aanval van ons elftal, maar de keeper van Kampong blokkeerde de bal.

In de 17e, 27e, 29e, 32e  en 40e minuut deden zich gevaarlijke momenten voor het Vriendenschaardoel voor, waarbij de schoten van Kampong net naast of over gingen.

Alleen uit stilstaande momenten, enkele vrije schoppen of corners, kon ons elftal voor enig gevaar voor het Kampongdoel zorgen. In de 41e minuut was er nog zo'n moment. Echter Kampong werkte de bal resoluut  weg en een snelle tegenaanval volgde. Een van de spitsen ontving de bal geheel vrij staand en de 0-2 was een feit.

Deze 0-2 werd ook de ruststand.

In de tweede helft was Vriendenschaar in het geheel niet van plan zich zo maar gewonnen te geven. Ons elftal gooide er een kilootje meer energie in, het spel was sneller en fysieker. Natuurlijk had Kampong het comfort van de 0-2 voorsprong.

In de 58e minuut kreeg Vriendenschaar een vrije schop te nemen na te fors ingrijpen van een Kampongverdediger (geel). De door Pascal ingeschoten bal werd corner verwerkt. Daaruit kwam verder niets voort.

Goed ingeschoten vrije schop door Pascal, maar de keeper verwerkt de bal tot corner.

In de 65e minuut een heel goede aanval van Vriendenschaar, te schaars over de hele wedstrid gezien, waarbij Pascal  de bal net over kopte.

Hier is de keeper van Kampong Pascal net te snel af.

Kampong schiep zich ook nog wel kansen, maar door goed reageren van Vincent Rinkck bleef de schade  voor ons elftal verder beperkt. Ook na een vrije schop in de slotseconden, voor Kampong,  bleef de stand 0-2, hetgeen ook de uitslag werd.

Tussen de benen van onze verdediging zien we nog net dat Vincent Rinck de bal na een schot van dichtbij van Kampong pakt.

Kampong won desalniettemin verdiend. Ons elftal heeft vooral in de tweede helft zich flink uitgesloofd om een andere stand op het scorebord te bewerkstelligen.