33'
Pascal Rinck (schot)
81'

17 augustus 2013 17:00

Vriendenschaar heeft met 2-1 gezegevierd over OSM '75 (zaterdag). De overwinning was dik verdiend, maar gezien de krachtsverhouding en het veldoverwicht, vooral in de tweede helft, had Vriendenschaar royaler afstand moeten nemen. Bas van Overbeek scoorde in de 33e minuut en Pascal Rinck in minuut 81.

In de eerste helft stond Rody Honingh op het doel en voor hem stonden Youssef Ramdani, Niek Amelink, Maathijs Zuurmond, Tim Copper, Farid Bouzbib, Bas van Overbeek, Martijn Wuite, Valentijn Nijenhof, Pascal Rinck en Tibor Veldhuizen.
In de tweede helft kwam Roy Roodenburg op het doel te staan, kwam Maurice Sporkslede voor Valentijn Nijenhof in het veld, kwam Niels Bosch voor Niek Amelink te spelen en kwam Achmed Achouita de plaats innemen van Farid Bouzbib.

Het veldspel van Vriendenschaar in de eerste helft was al beter dan van OSM, maar de aanvallen rendeerden niet. Tibor Veldhuizen kwam op de flank nogal eens door, maar vervolgens wist niemand raad met de bal. OSM voetbalde opportumnistischer en in eerste aanleg was OSM zelfs gevaarlijker. Rody Honing kon in de eerste minuten, door zich op de bal te werpen, een mogelijk doelpunt voorkomen.

In de 25e minuut werd een drinkpauze ingelast. Ogenschijnlijk was het niet eens zo warm, maar het kunstgrasveld was door de zon aardig opgewarmd.

Zes minuten na de hervatting kreeg Vriendenschaar een vrije schop te nemen. Hieruit kwam een snelle aanval voort, waarbij Bas van Overbeek vrij kwam te staan, de bal kon aannemen en beheerst kon scoren (1-0).

Lang zou Vriendenschaar niet genieten van de verdiende voorsprong. Twee minuten later counterde OSM en werd de aanval keurig afgerond (1-1). Dit werd ook de ruststand.

in de tweede helft was Vriendenschaar heer en meester over de wedstrijd. OSM kwam maar zelden op de helft van Vriendenschaar, maar was dan zeker niet ongevaarlijk. Maar verder was het alles Vriendenschaar dat de klok sloeg. Tibor Veldhuizen bracht zichzelf een paar keer in schietpostie, maar dat had geen resultaat. Eenmaal blesseerde Tibor zich bij een botsing tegen de OSM-keeper. Beiden probeerden de bal als eerste te bereiken (minuut 50).

Pascal Rinkc kwam ook enkele keren in scoringspositie,maar de balaanname was soms toch te lastig. Pas in de 81e minuut zorgde Pascal voor de 2-1 bij een snelle aanval van ons elftal waarbij Pascal, in stelling gebracht, doeltreffend aanlegde.

De score had daarna nog best hoger opgevoerd kunnen worden, maar de aanvallen liepen op niets uit. Dat was meer te wijten aan onze aanvallers, dan aan de verdedigers van OSM. Want die waren eigenlijk allang uit gespeeld. Dat het2-1 bleef was eigenlijk een wonder.