Vriendenschaar boekt 1-0 zege op Sporting '70 in eerste oefenduel

Sporting 70 1 (zon)

Sander Verbeek (intikker)
80'

11 augustus 2013 14:00

Dank zij een 'inglijder' van Sander Verbeek, tien minuten voor het einde, boekte Vriendenschaar een 1-0 overwinning op het door Michel Blokker geleide Sporting '70.

Wat doe je met zo'n eerste oefewedstrijd? De trainers willen zo veel mogelijk spelers aan het werk zien en moeten bovendien nog rekening houden met het feit dat nog lang niet alle spelers van vakantie zijn teruggekeerd.

In de eerste helft stond Rody Honingh op doel en was van achteren naar voren de opstelling als volgt: Tim Copper, Mark Atema, Niek Amelink, Matthijs Zuurmond, Farid Bouzbib, Sylvano Martina, Tibor Veldhuizen, Davidé Suitela, Pascal Rinck en Wesley Verbeek.
In de tweede helft stond er een bijkans ander elftal opgesteld.Rody Honingh stond wederom op doel. Nu stonden voor hem: Karim Bouzbib, Niels Bosch, Sander Verbeek, Bruce Verbeek, Thomas Woerdenbach, Farid Bouzbib, Martijn Wuite, Tim van Zanten, Maurice Sporkslede en Tibor Veldhuizen.

Alleen Rody Honingh, Farid Bouzbib en Tibor Veldhuizen speelden een volledige wedstrijd.

De spelers van beide elftallen maakten een gretige indruk, maar er ontbrak toch nog wel het een en ander aan het spel. Maar ja, het echte balgevoel moet de komende weken verder worden ontwikkeld.

In de eerste helft oogde Vriendenschaar qua veldspel beter, maar waren de beste kansen voor Sporting. Maar veel gevaar stichtten de voorhoedes niet, waardoor het 0-0 bij de rust was.

Direct na rust begon het een kwartiertje flink te regenen. Daarna ging de zon weer schijnen. De allerbeste kans was enkele minuten na rust voor Sporting door het toekennen van een strafschop. Maar de penaltynemer schoot de bal hoog over.

Het spel golfde hierna over en weer. Maar niemand leek kruit in zijn schoenen te hebben. De wedstrijd leek dan ook af te stevenen op de bekende brilstand.

Een kwartier voor tijd brak Sporting uit, maar de uitgelopen Rody Honingh stuitte de Sportingspeler. De scheisdsrechter zag in de actie van Rody geen overtreding, anders had Sporting een tweede penalty gekregen.

Vijf minuten laten viel er dan toch een doelpunt. Vriendenschaar mocht op rechts een vrije schop nemen. De bal werd scherp laag voor het Sportingdoel ingezet. De mee opgekomen Sander Verbeek zag kans de bal in het doel te glijden (1-0).

Sporting drong hierna aan en zocht de gelijkmaker. Rody bewees uit het goede keepershout gesneden te zijn door de inzetten van Sporting onschadelijkte maken of tot corner te verwerken. Einde al met al 1-0 voor Vriendenschaar.

De uitslag doet er verder niet zo toe. De spelers zijn weer in beweging gekomen en de trainers zullen goede en minder goede dingen van hun spelers hebben kunnen waarnemen. Goed voor de training.

Dinsdagavond speelt Vriendenschaar opnieuw een oefenwedstrijd, nu tegen MVV '58 - Aanvang 20h30 uur.