2 - 0

Mannen, 1, Groep 1 116

27 augustus 2013 20:00

Vugts, G.R.

Vriendenschaar heeft in het bekerduel tegen IJFC beter gepresteerd dan de uitslag 2-0 doet vermoeden.. Vriendenschaar had in IJsselstein kansen om de wedstrijd een geheel ander aanzien te geven. Direct na rust gaf Vriendenschaar twee goals weg. Vriendenschaar heeft er daarna alles aan gedaan om de opgelopen achterstand in te lopen. Dat gebeurde helaas niet.

Vriendenschaar begon sterk aan de wedstrijd, aldus elftalleider René van Dijk, die over dit treffen rapporteerde. Het eerste kwartier was voor Vriendenschaar. Daarna had IJFC tien minuten lang een overwicht met een drietal mogelijkheden om de score te openen. Dat gebeurde echter niet. De laatste twintig minuten tot aan het rustsignaal had Vriendenschaar het inittiatief met goede kansen voor Pascal Rinck en Bas van Overbeek, En Tibor Veldhuizen schoot de bal een keer op de lat.

De rust kwam met 0-0.

Na de rust heropende Vriendenschaar jammer genoeg niet sterk. In vijf minuten gaf ons elftal twee goals weg door domweg niet scherp genoeg te zijn in de duels.
Vriendenschaar herstelde zich prima, want hierna had IJFC weinig meer te vertellen. Vriendenschaar schiep zich wel acht kansen na goed en georganiseerd voetbal. De bal wilde echter niet in het IJC-doel en daardoor won IJFC geflatteerd met 2-0.

Ondanks de 2-0 nederlaag zaten in de wedstrijd hoopgevende momenten, namelijk het scheppen van kansen. Want zonder kansen komen er nooit doelpunten. Het vizier moet echter nog op scherp gezet worden.

Zaterdag wacht nog Geinoord voor de beker en dan moet ons elftal aantonen klaar te zijn voor het serieuze competitiewerk.