Vriendenschaar lijdt kleine nederlaag in bekerduel tegen JSV (0-1)

44'

Mannen, 1, Groep 1 116

24 augustus 2013 17:00

Ende, L.K.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel een minuut vóór rust, waarbij de bal op een niet al te handige manier werd verspeeld. JSV wist er wel raad mee. Hoewel dit doelpunt weggegeven werd, verdiende JSV de overwinning wel , vooral op basis van het betere spel in de tweede helft

Vriendenschaar speelde in de volgende beginopstelling: Roy Roodenburg (doel), achter: Matthijs Zuurmond, Sander Verbeek, Niek Amelink en Tim Copper; midden Niels Bosch en Farid Bouzbib; voor Thomas Woerdenbach, Bas van Overbeek, Pascal Rinck en Valentijn Nijenhoff. In de tweede helft begon Vriendenschaar met Rody Honingh op doel, hetgeen vooraf was afgesproken. In de loop van de tweede helft werd Bas van Overbeek gewisseld voor Sylvana Martino.

In de eerste helft wogen beide partijen goed tegen elkaar op. Van krachtsverschil  was nauwelijks sprake. Beide verdedigingen hielden de wederzijdse aanvallers rustig in bedwang. Vriendenschaar moest wel een stuk of vijf corners weggeven, terwijl ons elftal geen enkele corner te nemen kreeg. De corners van JSV leverden overigens niet al te veel gevaar op. JSV maakte wel een meer routineuze en beter ingespeelde indruk. JSV knalde de bal een paar keer naast het Vriendenschaardoel.

De beste kans voor Vriendenschaar was in de dertigste minuut. De bal werd vanaf de vleugel razend snel opgebracht en een goede voorzet volgde. Niek Amelink was mee opgestoomd en ontving de bal, maar deze ging naast het JSV-doel  nadat de bal direct door Niek met de schoen uit de lucht moest worden aangenomen.

In de vierenveertigste minuut nam Roy Roodenburg een doeltrap, waarbij hij de bal naar de gedekt staande Niek Amelink speelde. Deze kreeg de bal  niet onder controle. Daar wist JSV wel raad mee en Roy Roodenburg, uit positie, werd gepasseerd. Een onnodige 0-1, waarmee beide partijen gingen rusten.

In de tweede helft was JSV zonder meer de bovenliggende partij. JSV combineerde beter en schiep zich diverse kansen. Maar al die kansen gingen de mist in, zelfs op een moment dat het doel van Vriendenschaar verlaten was.  Een buitenspeldoelpunt van JSV werd afgekeurd en eenmaal spatte de bal op de lat van het Vriendenschaardoel uiteen. Rody Honingh stond bovendien goed te keepen, hij redde een aantal keren de situatie, ook toen de eigen achterhoede eenmaal de bal zo maar verspeelde.

Het aantal kansen dat Vriendenschaar in de tweede kreeg was schaars. Bas van Overbeek kon een keer doorbreken na een goede balaanname. Maar hij had vervolgens net even te veel tijd nodig om zijn bewaker te passeren. De bal werd opgeruimd. Pascal Rinck ervoer eveneens dat hem weinig tijd gegund werd om de bal aan te nemen.  Eén kans kreeg hij toen de JSV defensie bleef staan voor een vermeende overtreding. Pascal mocht van de scheidsrechter doorgaan. Schuin voor het doel lepelde hij de bal over de JSV-keeper heen, maar ook het JSV-doel.

Kort en goed, JSVwas in de tweede helft aantoonbaar beter. De spelers vonden elkaar in de combinatie, maar –en dat mocht JSV zich vooral zelf verwijten – er vielen geen doelpunten van Nieuwegeinse makelij.  Daardoor bleef de kans bestaan dat Vriendenschaar met een goede aanval toch nog langszij zou kunnen komen. Maar zo’n aanval kwam er niet en daardoor bleef tot het einde toe de 0-1 stand gehandhaafd. JSV won met het kleinst mogelijke verschil,  desalniettemin verdiend.

Tweedeklasser zaterdag Geinoord sneuveld tegen derdeklasser IJFC.
Geinoord - IJFC 1-2.