85'

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse H

12 mei 2013 14:00

Liebeton, K.

Vriendenschaar heeft de wedstrijd tegen 't Goy met 4-3 verloren. Voor Vriendenschaar stond er niks meer op het spel en hoewel er niet onaardig werd gevoetbald, hing er toch een laconieke deken over het spel. Schalkwijk won ook en Fair Play verloor de slotwedstrijd. Fair Play is nu veroordeeld tot het spelen van een nacompetitie voor degradatie of eventueel lijfsbehoud.

In het eerste kwartier was Vriendenschaar de betere ploeg, maar moest het oppassen niet te vervallen in 'gallery play'. Want de beste kans was wel voor 't Goy, waarvan de aanval ineens voor het doel van Vriendenschaar verscheen. Maar Robert Rienks redde de situatie bekwaam.

In de zeventiende minuut was er voor Vriendenschaar kans om de score te openen. Een schot van Tibor Veldhuizen belandde op de lat van 't Goy-doel. In de rebound werd de bal nogmaals ingeschoten, maar die werd nu van de doellijn gehaald.

Tien minuten later soleerde Pascal Rinck op de vierkante meter langs drie tegenstanders, waarna de bal bij Dominggus Souhuwat kwam, die echter in het zijnet schoot.
Nog geen miuut later werd Tibor Veldhuizen onderuit gehaald in het strafschopgebied en mocht  Pascal Rinck een penalty nemen. Die werd benut: 0-1.

't Goy was niet van plan zich opzij te laten zetten. In de 32e minuut ging een kopbal van 't Goy rakelings over ons doel. Drie minuten later kopte de kopsterke spits van 't Goy wél binnen: 1-1. Bij de aanval van 't Goy dacht onze verdediging kennelijk dat de scheidsrechter zou fluiten voor een overtreding op Ilias Jijih. Maar de scheidsrechter liet doorspelen.

In de 39e minuut was er weer een aanval van 't Goy waarbij men, alleen voor Robert Rienks gekomen, de hoek voor het uitzoeken had. Maar Robert blokkeerde het schot met een tijdig uitgestoken voet.

De rust kwam dus met 1-1, waarbij toch wel de indruk was dat ons elftal wel wat al te gemakkelijk over de wedstrijd had gedacht.

Tien minuten na de spelhervatting wegens rust, kwam Vriendenschsar toch weer op voorsprong. Cor Prein kreeg de bal in zijn bezit, aarzelde even of hij zelf moest doorgaan, maar speelde de bal toch af op Boaz Souhuwat. Die schoot vervolgens onhoudbaar voor de keeper van 't Goy de bal in het doel: 1-2.

Ook nu weer kroop 't Goy niet in zijn schulp. Vijf minuten nadat Vriendenschaar op voorsprong was gekomen, was er een snelle aanval van 't Goy door het centrum van de verdediging die onhoudbaar voor Robert Rienks werd afgerond: 2-2.

Hierna kwamen Adrian Koziolek en Tim van Zanten in het veld voor resp. Tibor Veldhuizen en Pascal Rinck.

In de 24e minuut van de tweede helft zette Boaz met de bal aan de voet druk op de verdediging van 't Goy. Zijn voorzet kwam op maat in de voeten van Tim van Zanten, die Vriendenschaar voor de derde maal op voorsprong zette: 2-3.

Opnieuw berustte 't Goy niet. Na een half uur spelen een aanval door het midden waarbij Robert Rienks kansloos werd gelaten: 3-3. En in de vijfentachtigste minuut kwam 't Goy zelfs op voorsprong door een zondagsschot:4-3. De beide doelpunten van 't Goy kwamen vooral op conto van een ingezette wisselspeler.

In deze 4-3 stand kwam geen wijziging meer. Vriendenschaar berustte, mogelijk met de gedachten al bij de nacompetitie. Een pluim ten slotte voor A-junior Jivaro de Keizer die de gehele wedstrijd als rechtervleugelverdediger  optrad en een prima indruk achterliet.