Assist: Lex Speijer
79'

B-junioren zaterdag, B3, 3e klasse 43

18 mei 2013 10:00

Een wedstrijd om des keizers baard? De B3 was al kampioen en de inhaalwedstrijd tegen nummer 2 dreigde op een kater uit te lopen. Want als om 5 voor 12 twee spelers afmelden en je moet naar Utrecht met 11 man? En je weet dat je nog geen punt hebt verspeeld en dat Kampong erop gebrand is, revanche te nemen.

De eerste 25 minuten waren om van te smullen: snelle harde passes, een-tweetjes, afstandschoten, ballen op lat. Maar geen doelpunten. Tot de 26e minuut toen de ban gebroken werd door eerst Stephan en direct daarna Remco, die een solo met hulp van de doelman afrondde met een doelpunt. Het slot van de eerste helft was nog steeds geweldig spannend, ook al omdat Kampong vanuit het niets een tegentreffer wist te scoren. Gelukkig vergrootte Charefeddine de marge vlak voor rust tot 2.

Wat er tussen de 55e en 69e minuut gebeurde grensde aan het onmogelijke. 7 treffers in 14 minuten. De een nog mooier dan de ander. De mooiste drie gingen zo. Dion heeft de bal vanaf links, buiten de zestien. Hij lobt de bal richting de rechterbovenhoek….goal (1-8). En vanaf dezelfde plek passt Lex de bal over de penaltystip naar rechts, waar Nabil al enige tijd een loopactie begonnen is. Nabil stift….over de verbouwereerde doelman (1-10). Bergkamp zou er zijn vingers bij aflikken. En er was Stephan die hoger dan de keeper sprong en zo een fraaie kopgoal maakte : 1-5. Uw verslaggever tipt de stift van Nabil als doelpunt van het jaar, qua schoonheid.

Maar er viel meer te genieten. Diverse keren werd het aluminium getest. Er was een kopbal van Shaquille uit een hoekschop - Shaquille wist niet dat hij dat ook kon. Er was een sliding van Ties die meterslang was én effectief. Charafeddine was altijd balvast en gevaarlijk. Lex, de koning der assists (14 stuks en ook nu weer voor goed voor 3). Santino, die stevig ingreep als het moest. Wout, die de defensie gesloten hield.  En doelman Stijn, die liet zien dat een doelman er niet voor niets is.

Kortom, een bijzondere ochtend en een uitnodiging aan de hoge heren om dit team een competitie hoger in  te delen.