52'

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse H

5 mei 2013 14:00

Kuit, M.

Ondanks een krampachtig gelijkspel tegen Fair Play heeft Vriendenschaar toch de titel van de derde periode in de wacht gesleept. Daarvoor had Vriendenschaar wel de hulp van een verliezend SVF en een gelijkspel van Aurora nodig.

Dat Vriendenschaar genoegen moest nemen met een gelijkspel was te wijten aan het eigen spel, waarin het heilige vuur toch wat leek te ontbreken.

Van begin af ontwikkelde zich een strijd waarbij Vriendenschaar beter voetbalde, maar weer niet zo goed dat de wil aan Fair Plasy kon worden opgelegd. Er waren in de loop van de eerste helft diverse kansen voor ons elftal,, maar kwam Fair Play toch vaak zodanig door ,dat we niet gerust konden zijn.

Ilias Jijih lijkt de bal veroverd te hebben en binnen de lijnen gehouden, maar Marcel van Dalen staat de vlaggen!

Na vijf minuten was er een aanval van Vriendeschaar waarbij de keeper van Fair Play prima redde, overigens ten koste van een corner. Maar die leverde niks op.

Fair Play stelde daarna twee zachte schoten tegenover, maar na tien minuten was er alle hens aan dek voor Vriendenschaar bij twee inzetten van Fair Play, die maar met moeite konden worden weggewerkt.

Hoewel de wedstrijd een sportief verloop had, moest de wedstrijd toch een aantal keren worden stilgelegd na een harde overtreding.

Na twintig minuten spelen  liet Boaz  Sohuwat een voorzet los waarbij de bal op de lat van Fair Play. belandde.  Ook Fair Play kreeg een bal op de lat, na 33 minuten spelen. Een minuut later was  er een voorzet van Tibor Veldhuizen die bij Pascal Rinck kwam.  Pascal had de bal voor het inschieten, maar hij stelde  de keeper van Fair Play  in staat een mooie redding te verrichten met  weer een corner die vervolgens niets opleverde.

Pascal Rinck had hier een unieke kans om de score te openen, maar zijn schot werd voortreffelijk geblokt door de keeper van Fair Play.

Het gevoel bij de toeschouwers overheerste in de eerste helft dat er een tandje bijgezet moest worden.Alleen voetballende oplossingen waren  niet voldoende.

Toch kwam Vriendenschaar op slag van rust  op 1-0. Eerst was er wat geharrewar tussen spelers achter de rug van de scheidsrechter. Het spel ging echter door,  waarna Vriendenschaar een hoge voorzet kon loslaten en Pascal Rinck hoog opspringend en onder druk van de Fair Playdefensie kon binnenkoppen. De rust kwam daardoor met 1-0.

Uit een volgende kans scoorde Pascal hoog opspringend toch: 1-0. Het was op slag van  rust. Een opsteker dus.

Vriendenschaar had toch gewaarschuwd moeten zijn vanwege de gang vasn zaken in de eerste helft. En het profijt van de voorsprong bij de rust was er niet. Bij een combinatie van Fair Play volgde er in de zevende minuut na rurt  een afstandsschot dat in het doel van Vrienenschaar verdween:1-1.

Vanaf dat moment was Vriendenschaar zich zelf niet meer. Er werd krampachtig gevoetbald en de beste kansen waren  voor Fair Play. Een schot van afstand kwam tegen de binnenkant van de paal  van het Vriendenschaardoel en ketste vervolgens weer het veld in.

Pascal Rinck, die afgezien van zijn doelpunt, goed bewaakt werd, verliet het veld voor een wissel.

Pas nadat twintig minuten voor het einde, toen Tim Copper was gewisseld en Cor Prein in het veld verscheen, kwam er meer lijn in het Vriendenschaarspel. Bovendien was Fair Play ondertussen uitgevoetbald. Maar wat Vriendenschaar in het laatste kwatier aanvallend ook deed, het  leidde toch niet meer tot een winnend doelpunt.

In het laatste kwartier stond Fair Play met de rug tegen de muur, maar Vriendenschaar wist niet te scoren.

Fair Play stapte, met zijn goede doelman, als morele winnaar van het gelijkspel van het veld. Desalniettemin kon Vriendenschaar dan toch, zij het wat stilletjes, in de kleedkamer de periodetitel vieren doordat SVF verloor en Aurora gelijk speelde.

Toch bloemen voor het eerste elftal door het binnenhalen van de periodetitel. Bep Adelaar en Mattie van den Ham deelden bloemen uit. Op de foto v.l.n.r. Cor Prein, Marcel Uding, Mattie van den Ham, Ilias Jijih n René Benschop. In de ronde spiegel een blote Marcel van Dalen; maar deze foto is gelukkig niet compromiterend.

Fair Play lijkt ondanks het gelijke spel toch veroordeeld tot de nacompetitie aan degradatiezijde, maar ontsnapping is nog mogelijk in de laatste wedstrijd tegen Focus '07. Door de 10-1 overwinning van Focus op Faja Lobi werd het lot van de laatste bezegeld: rechtstreekse degradatie naar de vijfde klasse.

14.00 Vriendenschsar - SMVC Fair Play 1-1

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.

Hieruit blijkt dat Vriendenschaar definitief op de derde plaats is beland en daarvan niet meer verdrongen kan worden. De derde plaats geeft recht op de nacompetitie.

SVF 8-13 18-16

Omdat SCH en Brederodes al een periodetitel op zak hadden, legde Vriendenschaar beslag op de titel van de derde periode. Aurora en SVF kunnen Vriendenschaar niet meer inhalen. Omdat op de algemene ranglijst SCH, Brederodes en Vriendenschaar al een periodetitel hebben, maar SCH ook kampioen is geworden, gaat de periodetitel van SCH over naar de nummer vier op de ranglijst. Auirora gaat daarom ook aan de nacompetitie voor promotie deel nemen.