91'

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse H

21 april 2013 14:00

Kieftenbeld, J.A.

Vriendenschaar heeft met 5-2 ruimschoots gewonnen van SVF. De uitslag kwam tot stand in een tweede helft waarbij Vriendenschaar met negen man moest spelen.

Vriendenschaar stond al na twee minuten spelen op 1-0 door een doelpunt van Pascal Rinck uit een strafschop. Bij een aanval van Vriendenschaar kwam de bal op de rug van een SVF-speler.  De bal werd opnieuw ingezet. Een verdediger van SVF maakte een overtreding waarna de bal op de stip werd gelegd.

1-0 na 2 minuten. In het rood is de scheidsrechter. 11 is Tibor Veldhuizen. Pascal Rinck die de penalty benut, staat niet op de foto.

SVF forceerde in de loop van de eerste helft  een aantal corners, maar die leverden niks op. Eén keer ging de bal net over de lat van Vriendenschaar.

De beste kansen waren gedurende de eerste helft voor Vriendenschaar. Halverwege de wedstrijd was er een moment dat Vriendenschaar dire kansen in één aanval kreeg.

Cor Prein in duel, terwijl Tibor Veldhuizen toeziet.

In de 29e minuut verliet Pascal geblesseerd het veld en verving Mochine Ramdani hem.

In de laatste tien minuten kwamen er diverse kansen voor ondermeer Boaz Souhuwat en Tibor Veldhuizen. Maar ook die leverden geen tweede goal op. Boaz verscheen zelfs een keer alleen voor de keeper.

Op slag van rust kreeg SVF vlak bij het Vriendenschaardoel eenindirecte virije schop te nemen. Dank zij goed uitlopen van Robert Rienks ging de bal corner.

Robert Rienks blokkeert de ingeschoten bal uit een indirecte vrije trap voor SVF.

De vaststelling was dat Vriendenschaar zijn tegenstander eigenlijk al op de knieen had moeten hebben, maar het was slechts 1-0.

De scheidsrechter floot voor rust, maar daarna gebeurden er ineens dingen die niets met voetballen te maken hadden. Dominggus Souhwat schoot de bal in het doel en de scheidsrechter eiste dat Dominggus de bal ging ophalen. Dominggus weigerde dat en na geel kreeg Dominggus nog eens geel, rood gepresenteerd. Aavoerder Sander van Overbeek ging bij de scheidsrechter verhaal halen. Omdat hij tegen de scheidsrechter aanliep, kreeg ook hij rood.

Het hing aan een zijden draadje of de tweede helft wel voortgang zou krijgen. Maar beide ploegen gingen na een kwartier toch weer het veld op,  Bovendien was de wedstrijd tot dan uiterst sportief verlopen en dat zou in de tweede helft niet anders zijn. Vriendenschaar ging hoe dan ook zeer gehavend het veld in. Iedereen van Vriendenschaar hield zijn hart vast in deze voor de nacompetitie cruciale wedstrijd.

Tweede helft. RobertRienks grijpt in. Links Cor Prein.

Maar het liep wonderwel heel goed af. Want SVF was tactisch niet in staat de twee man meer situatie uit te buiten. En ons elftal wist alle gaten te vinden die SVF in de tweede helft liet vallen.

In de 55e minuut kreeg Vriendenschaar de wind in de zeiilen door een tweede penalty te krijgen en te benutten. Die kwam op naam van Boaz Souhuwat.

In de 59e minuut kwam SVF toch terug. Bij een inzet van SVF kreeg Robert Rienks de bal niet onder controle: 2-1.

SVF hield open huis, terwijl daarvoor geen enkele noodzaak was. In de 67e minuut een mooie aanval van Vrienenschaar en Boaz pegelde de bal keihard in het net. 3-1.

Sander Verbeek had achter de zaak goed onder controle en kon af en toe ook nog oprukken voor een aanval.

In de 74e minuut dreef Youssef Ramdani de bal tot aan de doellijn van SVF op. Hij legde de bal naar Cor Prein, die van dichtbij 4-1 kon scoren.

De wedstrijd was gelopen. In de 87e minuut kwam SVF welsiwaard nog op 4-2, maar niemand geloofde er meer in dat Vriendenschaar de zege nog uit handen zou geven.

In de 91e minuut werd het zelfs feestelijk 5-2 door en zo mooi opgezette aanval dat die de televisie had dienen te halen. Maar Vriendenschaar is Barcelona niet. Hoe dan ook Boaz kreeg als laatate de bal uit deze schitterende aanval en hij mocht na zoveel moois natuurlijk niet missen: 5-2.

Mochine Ramdani had enkele fraaie acties in petto.

Mochine Ramdani vergastte het publiek nog op een weergaloos hakballetje, maar er kwam geen nieuwe aanval uit voort. Het was mooi geweest,

Complimenten aan de ploeg die met zoveel energie en af en toe mooi voetbal SVF te kijk zette.

14.30 Faja Lobi/KDS - SMVC Fair Play 2-1

Klik op ranglijst voor de actuele stand van zaken.

Door deze gang van zaken kan Vriendenschaar over twee weken bij winst op Fair Play definitief  belag leggen op de derde plaats in de ranglijkst, wat deelname aan de nacompetitie inhoudt. Echter Fair Play zal in deze wedstrjd er alles aan doen om juist de nacompetitie voor degradatie te ontlopen.