Tim Copper (schot)

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse H

14 april 2013 14:30

Bangma, F.A.

Vriendenschaar heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door niet verder dan 1-1 te komen tegen het dik onderaan staande Faja Lobi. Wat is er toch aan de hand dat we zo minimaal presteren tegen clubs in de kelder van onze afdeling? Ons dit keer zeer matig spelende elftal werd nog op de been gehouden door reddingen van doelman Robert Rienks.

In het elftal van Vriendenschaar stond Robert Rienks overigens op doel als stand in voor de vorige week aan zijn heup geblesseerde Roy Roodenburg. Sander Verbeek moest bij de warming up afhaken. Zijn vervanger was Ilias Jijih.

Vriendenschaar begon uiterst matig aan de wedstrijd, mogelijk weer een te gemakkelijke opvatting over de tegenstander. Kort en goed, Vriendenschaar presteerde vooralsnog weinig. En Faja Lobi wilde van haar kant wel en had twee snelle spitsen aan boord die voor de nodige druk op onze verdediging zorgden.  Er valt voor deze ploeg weinig te verliezen. En de Utrechts Surinaamse ploeg werd daarvoor beloond door in de 25e minuut 1-0 te scoren.

In de dertigste minuut kreeg Vriendenschaar in de buurt van het doel van Faja Lobi een indirecte vrije schop te nemen. Die leverde echter niks op.
In de veertigste minuut werd Tibor Veldhuizen bij een Vriendenschaaraanval in het strafschopgeied gehaakt. Pascal Rinck, zo trefzeker de laatste weken, nam de penalty, maar schoot tegen de paal, waardoor het 1-0 bleef.

In de laatste minuten voor de rust zette Vriendenschaar nog even druk, maar Faja Lobi verdedigde met man en macht, waardoor de rust met 1-0 in ging.

Vriendenschaar kwam wat gemotiveerder uit de kleedkamers dan vóór rust. Na vijf minuten stevende Tibor Veldhuizen alleen af op de keeper, maar zijn schot ging net naast. Weer vijf minuten later kreeg Vriendenschaar even de schrik om het hart, toen een bal van Faja Lobi op de kruising van het Vriendenschaardoel belandde. Een minuut later kwam Vriendenschaar dan toch aan de gelijkmaker. Een aanval liep via Cor Prein en Tibor naar Tim Copper en die kon doeltreffend uithalen: 1-1.

Hierna ontwikkelde zich een strijd met kansen over en weer. En ons elftal ging steeds geforceerder spelen in een ultieme poging de wedstrijd toch nog naar zich toe te trekken. Faja Lobi trok enerzijds een muur van verdedigers op; aan de andere kant wist Faja Lobi ook nog zeer veel aanvallende druk uit te oefenen, waarbij ons elftal danig in het nauw werd gebracht. Het was het aan het uitstekende keepen van Robert Rienks te danken dat verder onheil kon worden afgewend.Ons elftal bleef maar in het te korte spel volharden en zag daardoor geen kans Faja Lobi te ontregelen.

De schade deze zondag bleef enigszins beperkt doordat SVF met 1-0 van SCH '44 verloor. Aurora kwam wel dichterbij en heeft nog een wedstrijd te goed. Weliswaar donderdag aanstaande tegen SCH. Als SCH wint, is het glansrijk kampioen.
Er zal  komende zondag veel van de wedstrijd Vriendenschaar - SVF afhangen. Aurora mag Vriendenschaar nog in periode 3 passeren, maar SVF juist niet, willen we ons verzekeren van nacompetitie.

Ruud Veldhuizen maakte een mooie serie foto's van deze toch teleurstellende wedstrijd. Klik hier.

14.00 Focus '07 - Vreeswijk 2-2
14.00 SCH '44 - SVF 1-0
14.00 PVCV - 't Goy 2-3
14.00 MSV '19 - Schalkwijk 2-0
14.00 Aurora - Odijk 4-1
14.30 SMVC Fair Play - Brederodes 0-3
14.30 Faja Lobi/KDS - Vriendenschaar 1-1

Klik voor de actuele stand op ranglijst.