... (vrije trap)

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse H

7 april 2013 14:00

Eijk, S. van der

In een zinderend duel heeft Vriendenschaar met 6-5 gewonnen van kampioenskandidaat SCH '44. Pascal Rinck scoorde vijfmaal, maar ondanks deze productie inclusief het doelpunt van Cor Prein, kwam Vriendenschaar heel moeilijk over de eindstreep.

Onder prachtige weersomstandigheden, zonnig en niet te warm, begonnen beide ploegen aan een eerste helft die sensationeel genoemd mag worden. Maar achteraf was de tweede helft zeker net zo sensationeel.

Vriendenschaar begon klungelig en al in de tweede minuut stond het 0-1 voor SCH. Keeper Roy Roodenburg speelde de bal direct in de voeten van een SCH-speler. Die wist er wel raad mee en was het gemakkelijk scoren.

Wie vreesde voor een afgang van Vriendenschaar kwam bedrogen uit. Want in de zevende minuut kreeg Vriendenschaar een vrije trap te nemen. Pascal Rinck zette zich achter de bal en schoot door de SCH-muur raak (1-1).

In de zeventiende minuut kwam Vriendenschaar na een snelle aanval op 2-1. Tibor Veldhuizen speelde af op Pascal, die opnieuw het net vond.

Drie minuten later een soortgelijke aanval, maar toen schoot Pascal over.
Roy Roodenburg zat er goed tussen toen een SCH-aanval van dichtbij het Vriendenschaardoel vroeg om een afronding. Maar Roy wierp zich op de bal. Vijf minuten daarna was Roy al geslagen door een schuiver. De spelersbank van SCH juichte al, maar de bal kwam via de binnenkant van de paal terug het veld in en Roy kon zich alsnog op de bal werpen.

In minuut 31 vuurde Pascal van grote afstand op het SCH-doel, na aangeven van Tibor. De bal leek ogenschijnlijk houdbaar voor de SCH-keeper, maar het was wel weer raak. Hattrick voor Pascal, 3-1.

In de 38e minuut was er een aanval van SCH. De bal had een gemakkelijke prooi kunnen zijn voor Roy, maar hij kreeg  de bal niet klem. In de rebound was het 3-2.

SCH rook bloed, maar een minuut later was de marge weer twee doelpunten. Bij de eerstvolgende Vriendenschaaraanval was Cor Prein zo slim om de bal, op aangeven van Niek Amelink, met een listig boogje over de keeper van SCH te plaatsen: 4-2 en dat was ook de ruststand.

Vijf minuten na rust kreeg Sander van Overbeek geel na een charge. SCH nam de vrije schop zeer scherp. Roy Roodenburg was geslagen, maar de bal spatte op de paal.
Pascal Rinck kreeg een minuut later uit een vrije schop de kans om de score op te hogen, maar schoot in de muur. Nog een mniuut later een voorzet van Tibor op Pascal, maar nu stuitte zijn schot in de defensie.

Drie minuten later verrichtte Roy een goede redding. Weer een minuut later een aanval van Vriendenschaar via Tibor en Pascal, waaruit Pascal opnieuw kon scoren: 5-2. We hebben het over de 58e minuut. In de 59e minuut stond de paal een tegentreffer van SCH in de weg.

In de 69e minuut een Vrienndeschaaraanval, over Tibor Veldhuizen en Tim Copper, warbij door SCH in het strafschop gebied hands werd gemaakt, wat zowel duidelijk zichtbaar als hoorbaar was. Pacal benutte de toegekende penatly onberispelijk: 6-2.

Pascal maakt 6-2 uit een penalty.

Vier minuten later was SCH ook aan de beurt voor een strafschop: 6-3.

In het laatste kwartier van de wedstrrijd begon ons elftal toch weer onzeker te voetballen, eerst nadat een bal in de voeten van een SCH-speler was gegeven en vervolgens toen Boaz Souhuwat probeerde te soleren, maar zonder resultaat.

Door gerommel in onze verdediging werd het in de 79e minuut 6-4. SCH begon  nog te geloven in haar kansen. Bovendien werd het spel stilgelegd, doordat Roy een heupblessure opliep en na twee keer behandeld te zijn het veld moest verlaten.
Junior Rody Honingh had de ondankbare taak om Roy te vervangen. In de 91e speelminuut moest Rody capituleren bij een vrije trap van SCH: 6-5.

Hierna was het voor Vriendenschaar 'alleen maar 'vrouwen en kinderen eerst'. Het regende corners en bij andere situaties kon onze defensie de bal haast niet meer naar voren dirigeren. Vanwege de blessure van Roy moest er nog minstens vijf minuten worden doorgespeeld en het Vriendenschaarpubliek hield zijn hart vast. Maar toen kwam het verlossende fluitsingaal. Vriendenschaar én het publiek waren winnaar van deze spannende clash.