86'

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse H

1 april 2013 14:00

Visser, D.

Vriendenschaar heeft een duidelijke uitslag neergezet tegen Schalkwijk: 1-4. De winst kwam tot stand in de tweede helft. Bij rust stond Vriendenschaar nog met 1-0 achter na een belabberde eerste helft.
Pascal Rinck scoorde in de tweede helft een onvervalste hattrick.

De wedstrijd was nog maar begonnen of Vriendenschaar keek na 2 minuten en 45 seconden al tegen een 1-0 achterstand aan. Bij een aanval van Schalkwijk keerde Roy Roodenburg het schot maar gedeeltelijk. In de rebound werd de bal alsnog binnen geschoten (1-0).

Hierna ontwikkelde zich een spel waarbij de betere kansen voor Schalkwijk waren. Vriendenschaar stelde er weinig tegenover. Het speelde slordig, de passing was slecht, kortom: waarom zo gespeeld?

Alleen in de 36e minuut was er even wat vuurwerk. Pascal Rinck mocht een vrije schop nemen. De bal werd in de muur van Schalkwijk geschoten en opnieuw ingeschoten. De bal ging nu het doel in. Maar op aanwijzing van de grensrechter van Schalkwijk werd het doelpunt wegens (hinderlijk??) buitenspel afgekeurd.
Met de treurige 1-0 achterstand voor Vriendenschaar ging de rust in.

Met  de tweede helft kwam Mochine Ramdani in het veld voor Boaz Souhuwat. In die tweede helft kwam Vriendenschaar veel beter uit de startblokken. In de vijfde minuut na rust werd een overtreding gemaakt op Dominggus Souhuwat.  De scheidsrechter floot niet, maar gaf voordeel, waardoor de bal bij Tibor Veldhuizen kon komen. Tibor speelde af op Pascal Rrinck en die scoorde de gelijkmaker (1-1).

De bevrijdende gerlijkmaker van Pascal Rinck

Na een ongeveer een kwartier spelen in de tweede helft werd het spel stil gelegd voor een blessurebehandeling bij Schalkwijk. René Benschop maakte hiervan gebruik om Cor Prein het veld in te brengen voor Sander van Overbeek. Na de spelhervatting kwam er een dieptepass van Vriendenschaar op rechts. We tellen de zestiende minuut. De bal komt bij Pascal Rinck die zich met een schitterende beweging van zijn bewaker ontdoet en hard in de korte hoek opnieuw scoort:: 1-2.

Na een half uur spelen is Schalkwijk rijp voor de slacht. Eerst zijn er nog schoten op doel door Tibor Veldhuizen en Pascal Rinck. In de 38e minuut een aanval door het centrum wederom door Pascal Rinck doeltreffend afgerond, 1-3. Een puntgave hattrick. Na Boaz Souhuwat de tweede van het seizoen.

In de eenenveertigste minuut maakte Mohcine Ramdani er 1-4 van. De bal kwam na een vloeiende aanval via Cor Prein en Tibor Veldhuizen in de voeten van Mohcine die simpel kon binnen tikken.

De wedstrijd was gelopen en Vriendenschaar had de volle buit binnen. Het Paasweekeinde was zo toch voortreffelijk, want er werden zes punten aan het puntentotaal toegevoegd. Dat deden alleen SCH '44 en MSV '19  Vriendenschaar na.

Heel belangrijk waren de resultaten van Brederodes en PVCV. Brederodes ging ten onder tegen SCH, al was het met de kleinst mogelijke uitslag: 0-1. Toch kon Brederodes feestvieren als periodekampioen van de tweede periode. En dat dankte Brederodes dan weer aan Faja Lobi, dat PVCV met liefst 8-1 onder de voet liep,  waardoor de ploeg uit Vleuten een schitterende kans om zelf periodekampioen te worden volledig verprutste.
Voor de derde periode betekent dit dat Brederodes geen concurrent meer is, omdat de Vianense ploeg nu een periodetitel op zak heeft.

Doordat Aurora een slecht Paasweekeinde beleefde, is Vriendenschaar nu goed derde. Aurora moet de twee achterstallige wedstrijden maar eerst in winst omzetten om op gelijke hoogte met Vriendenschaar te komen. Waar SCH vrijwel zeker kampioen wordt en periodekampioen Brederodes de tweede plaats bezet betekent de derde plaats ook een route richting nacompetitie.

Volgende week dan de kraker Vriendenschaar-SCH '44. We achten onze ploeg in staat de koploper de voet dwars te zetten. Maar dan moet de wedstrijd natuurlijk niet zo beginnen als vandaag!