92'

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse H

30 maart 2013 17:00

Karakaya, V.

Vriendenschaar heeft op het nippertje met 3-2 van Focus '07 gewonnen. De overwinning hing aan een zijden draadje, want Vriendenschaar scoorde niet uit eerder geschapen kansen.  Bovendien was ons elftal niet zo erg happy met het tegenspel van Focus dat op karakter was gebaseerd. De wedstrijd was niet hoogstaand, maar door het doelpuntenverloop erg spannend.

Damian Heijkoop mocht de aftrap verrichten.

Bepaald in niet lenteachtige omstandigheden, en de zomertijd die vandaag ingaat, begonnen Vriendenschaar en Focus aan de derby. Onmiddellijk was het verschil in spelstijl te zien. Vriendenschaar probeerde het spel in opbouw te maken, terwijl Focus er een robuuste speelstijl tegenover stelde.

De meeste drukte was voor het doel van Focus te vinden.

Vriendenschaar was in de eerste helft de betere ploeg maar kon vooralsnog weinig verontrustends uitrichten. Focus trouwens ook niet. Vriendenschaar kreeg in het eerste kwartier enkele corners te nemen en voorts enkele vrije schoppen. Maar die belandden in de muur van Focus.

Pascal Rinck neemt de vrije schop  maar de bal belandt  in de muur van de Focus-verdediging

In de 28e minuut kwam dan toch de openingstreffer. Daar ging wel een overtreding van Focus aan vooraf. Niet de eerste. Tim Copper nam de vrije schop, loste geen schot maar plaatste de bal naar de naar rechts uitgeweken Tibor Veldhuizen. En deze scoorde heel slim door een welgeplaatst schot, niet eens zo hard, maar prima gericht.

Zeven minuten later kwam Focus door een penalty toch op gelijke hoogte. Bij een scrimmage werd Roy Roodenburg gevloerd. Na opgelapt te zijn, mocht Focus een corner te nemen. De bal kwam voor het doel, waarbij een Vriendenschaarverdediger een overtreding beging tegenover een speler van Focus. Ook die moest worden opgealpt, waarna de strafschop genomen kon worden. Dei werd onberispelijk ingeschoten 1-1.

Beide ploegen begonnen als het ware weer van voren af aan. In de veertigste minuut mocht Vriendenschaar een corner nemen. Tim Copper nam die met zoveel effect dat de bal rechtstreeks in het Focusdoel verdween (2-1).

Sander Verbeek werd in de laatste minuut nog door een keiharde charge gevloerd, maar de schade viel gelukkig mee. Met de 2-1 stand gingen beide ploegen rusten.

Pascal Rinck op avontuur in de tweede helft.

Vooral in de eerste twintig mnuten na rust kreeg Vriendenschaar legio kansen om  de voorsprong uit te bouwen. Maar de scherpte en ook een beetje geluk ontbraken.

Dan in de 66e minuut een tegentreffer. Een hard schot van Focus werd nog gepareerd door Roy Roodenburg, maar de daarop volgende inzet was hem te machtig: 2-2.

Zou Vriendenschaar de bakens nog eens kunnen verzetten? Het zag er niet naar uit, temeer daar de Focuskeeper een keer een schitterende redding verrichtte. Weliswaar waren er meer en betere kansen voor Vriendenschaar, maar de schaarsere tegenstoten van Focus waren voor onze verdediging behoorlijk verontrustend. Vriendenschaar kwam er zonder kleerscheuren doorheen.

De keeper van Focus redde een aantal keren voortreffelijk en hield zijn team lang op de been.

De alllerlaatste aanvallen, in blessuretijd waren voor Vriendenschaar. Youssef Ramdani dook naar een scherpe voorzet, maar zijn kopbal ging over de lat. Terwijl iedereen zich verzoende of moest verzoenen met het 2-2 gelijke spel was er toch nog een aanval van Vriendenschaar. De bal kwam bij Pascal Rinck en zo op het oog had hij de bal nog moeten afspelen. Hij loste echter een schot dat nog aangeraakt werd door een Focusbeen en onhoudbaar in het Focusdoel verdween: 3-2.

Nog was de wedstrijd niet gedaan. Focus kreeg nog een vrije trap en een corner te nemen. Maar toen vond de scheidsrechter het welletjes. Het thuispubliek kon juichen, maar wel met een zucht van verlichting.

Er waren deze dag enkele verrassende uitslagen, met name de nederlaag die Brederodes leed. Dit kan nogal wat consequenties voor de tweede periode hebben, temeer daar maandg de wedstrijd Brederodes - SCH '44 op het programma staat en PVCV tegen Faja Lobi moet spelen. Het kan zijn dat de buit van de tweede periode daardoor naar PVCV gaat en dat kan een heleboel gevolgen hebben voor zowel de derde periode als de eindrangschikking.

14.00 SCH '44 - Vreeswijk 5-0
17.00 MSV '19 - Faja Lobi 5-0
17.00 't Goy - Schalkwijk 1-1
17.00 SVF - Odijk 0-2
17.00 PVCV - Brederodes 3-1
17.00 Aurora - SMVC Fair Play 1-1
17.00 Vriendenschaar - Focus '07 3-2

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.

Ruud Velhuizen maakte een hele serie wedstrijdfoto's. Klik hier.