91'

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse H

24 maart 2013 14:00

Pennings, M.

Onder zeer gure omstandigheden heeft Vriendenschaar met 3-1 verloren van Brederodes. Op de overwinning van Brederodes viel weinig af te dingen. Vriendenschaar speelde niet slecht, maar Brederodes was beter, dat wil zeggen efficienter.

Onder onaangenaam koude omstandigheden met een snijdende  wind over het veld begonnen beide teams aan hun wedstrijd. Vriendenschaar had enigszins de wind in de rug. In de eerste helft geberurde, tot vlak aan de rust, niet zo veel. Brederodes was de meest aanvallende, maar ook balvastere ploeg. Vriendfenschaar moest zich vooral verdedigend opstellen en proberen kansen bij uitbraken te scheppen.

In de tiende minuut een eerste kans voor Brederodes, maar het schot gaat voorlangs het doel. In de achttiende minuut staat Pascal Rinck in een kansrijke positie, maar hij kan net niet bij de aangespeelde bal.
In de 41e minuut ontsnapt vriendenschaar aan een treffer, maar twee minuten later niet. Bij een aanval wordt de bal onder Roy Roodenburg door geschoven (1-0).

Dit is ook de ruststad.

In de tweede helft is Vriendenschaar wat dwingender aanwezig. Na een kwartier in de tweede helft gaat een schot van Pascal Rinck via de Brederodeskeeper en de paal over de doellijn. Er zou door een van de verdedigers nog hands zijn gemaakt, maar de scheidsrechter wuift de bezwaren weg.

Aansluitend zoekt Brederodes de aanval, die snel en precies wordt opgezet. De bal komt voor en wordt strak in beschoten. Het is 2-0 voor Brederodes.

In de 29e minuut laat Brederodes nog eens zien wat effectief counteren inhoudt. Na een aanval van Vriendenschaar die tot niets leidde, pikt Brederodes de bal pijlsnel op. Er volgt een prima uitgevoerde combinatie die de bal in het Vriendenschaarnet doet belanden: 3-0.

Hoewel Vriendenschaar in de tweede helft zeker aardig voetbalde, viel hiermee voortijdig het doek voor Vriendenschaar.

Cor Prein loste in de 86e minuut een daverend schot, waarbij de bal van de onderkant van de lat terug het veld in sprong. In blessuretijd, 91e minuut, was er dan nog een fraaie eretreffer gescoord door Boaz Souhuwat. Maar de punten bleven helaas in Vianen.

14.30 Faja Lobi/KDS - Vreeswijk 1-5

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.

Stand top 3e periode:

1 Brederodes 4 gespeeld - 10 punten
2 SVF 4 gespeeld 10 punten
3 SCH 3 gespeeld 9 punten
4 Vriendenschaar 4 gespeeld 9 punten

Door de uitslagen van vandaag is SVF in de 3e periode voorbij Vriendenschaar gekropen. Wil Vriendenschaar voor de nacompetitie in aanmerking komen, dan moet Vriendenschaar juist vóór SVF blijven. Er zijn nog 5 wedstrijden in de derde periode te gaan. Komend paasweekend staan, ter afsluiting, twee wedstrijden uit de tweede periode op het programma.