70'

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse H

17 maart 2013 14:00

Damme, M. van

Vriendenschaar heeft de wedstrijd tegenj PVCV overtuigend met 4-0 gewonnen. Vriendenschaar speelde een prima wedstrijd en de doelpunten waren daarmee in overeenstemming.

Vriendenschaar  had in de rust  al een 2-0 voorsprong genomen door goed voetbal en terwijl  het elftal niet geheel compleet was. Zo waren Niek Amelink en Sander van Overbeek absent. Junior Martijn Wuite speelde als vervanger achterin als een routiinier en speelde de hele wedstrijd goed voetballend uit. Ons elftal stond derhalve goed en gaf PVCV weinig kans.  De Vleutense ploeg voetbalde met weinig inzicht, terwijl Vriendenschaar dat juist wel deed.

PVCV begon overigens wel voortvarend door drie corners achter elkaar te nemen in de allereeerste minuut. Uiteindelijk ging de bal hoog over.
In de 7e minuut waagde Pascal Rinck een afstandschot, maar dit was niet al te moeilijk voor de keeper van PVCV. Een minuut later was het wel raak. Bij een aanval van Vriendenschaar kwam de bal bij Boaz Souhuwat. Die poeierde de bal vanaf ongeveer twintig meter en schuin voor het doel staande, de bal onhoudbaar in het net.

Pascal Rinck slalomt door de verdediging van PVCV

In de twintigste minuut kreeg Vriendenschaar een vrije schop te nemen toen de PVCV- keeper bij een uitttrap buiten zijn doelgebied kwam, Cor Prein nam de vrije trap. De bal kwam bij Boaz Souhuwat, maar die stond al in buitenspelpositie, ook toen de bal eerst nog tegen de paal kwam.

Dominggus Souhuwat verliet het veld voor Tim Copper.

In de vijfentwintigste minuut werd het toch 2-0. Mochine Ramdani mocht een corner nemen en die kwam voor het doel bij Pascal Rinck, die keurig inkopte.

Bij ee

Bij een corner gaan Youssef Ramdani en Pascal rinck allebeid naar de bal. Pascal kopt raak: 2-0.

Vlak voor rust waren er twee gevaarlijke schoten van PVCV op het Vriendenschaardoel, maar Roy Roodenburg toonde zich een betrouwbare sluitpost.

In de tweede helft waren er dertien minuten gespeeld toen Vriendenschaar een goede aanval opzette. De bal kwam bij Boaz Souhuwat die voorzette. Mochine Ramdani maakte een overstapje, waarna Tibor Veldhuizen de bal keihard kon inschieten.: 3-0.

In de 67e minuut soleerde Pascal door de defensie van PVCV. Pascal werd drie keer door een PVCV-been geraakt, maar ging door omdat de scheidsrechter voordeel gaf. Na de derde aanslag kreeg Vriendenschaar alsnog een vrije schop te nemen. De bal werd keihard ingeschoten, maar de keeper van PVCV redde fraai.

De scheidsrechter zat bovenop elke spelsituatie.

In de zeventigste minuut liet Pascal zich vervangen door Tim van Zanten. In de 73e minuut een hectisch moment voor het PVCV-doel ,waarbvij de bal uiteindelijk via de paal het veld in ging.  In de 76e minuut kwam Valentijn Nijenhof in het veld voor Mochine Ramdani.  Drie minuten later verrichtte Roy Roodenburg een fraaie safe door een keihard schot van PVCV op de grond liggend klemvast te stoppen.

Weer drie minuten later smaakte Tim van Zanten het genoegen om met een bekeken kopbal,, na een voorzet van Boaz, te doelpunten.
Twee minuten vóór de officiele speeltijd werd  Valentijjn Nijenhof  in het strafschop gebied getackeld.  Strafschop.Youssef Ramdani nam de penalty, maar schoot over.

De bewaker van TiborVeldhuizen had het de hele wedstrijd erg lastig.

Het einde van de wedstrijd kwam met, zoals gezegd, een overtuigende 4-0 zege.

Tenslotte: de scheidrechter behoorde vandaag tot de uitblinkers. Hij floot een vrijwel foutloze wedstrijd en had goed het oog in de overtredingen die over en weer werden gemaakt.