Cor Prein (schot)

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse H

10 maart 2013 14:00

Uaftouh, M.

Vriendenschaar heeft een duidelijke 1-4 overwinning geboekt op Vreeswijk en daarmee een concurrent voor een periodetitel op basis van de eindrangschikking voorlopig van zich afgeschud. De overwinning kwam in ongeveer tien minuten in de tweede helft tot stand door een hattrick van Mochine Ramdani. Cor Prein zorgde voor een slotakkoord.

Het waren gure weersomstandigheden waaronder de wedstrijd Vreeswijk - Vriendenschaar werd verspeeld. In het doel van Vriendenschaar stond Roy Roodenburg, na lange afwezigheid door een zware blessure. Sander Verbeek speelde door een schorsing niet mee. Tim Copper stond in de basis, omdat Pascal Rinck in de warming up geblesseerd moest afhaken.

In de eerste helft was er sprake van een vrij gelijk opgaande wedstrijd, waarbij Vreeswijk iets sterker leek. Vriendenschaar probeerde het spel wel te maken, maar bij het naar elkaar afspelen van de bal vanuit de defensie werden wel de nodige fouten gemaakt. Dat gaf Vreeswijk wel een aantal kansen, maar gelukkig stond Roy op zijn plek.

De enige echte kans voor Vriendenschaar deed zich voor in de veertiende minuut, toen Tibor Veldhuizen werd aangespeeld. Deze zette voor en bereikte Mochine Ramdani. Die lobde de bal echter in de handen van de Vreeswijkkeeper.

De verder tot dan toch wel vlakke wedstrijd leek op een 0-0 ruststand af te stevenen. Maar in de 43e minuut kreeg Vreeswijk een ingooi. Door verkeerd dekken kreeg Vreeswijk alle ruimte de bal scherp naar rechts in te spelen. De inkomende rechterspits kreeg daarna een vrij veld voor zich en het diagonale schot wdaarna was onhoudbaar voor Roy Roodenburg, (1-0). Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft begon Vriendenschaar overdonderend. Vrijwel van de aftrap af scoorde Mochine Ramdani de gelijkmaker uit een keiharde kopbal, na aangeven van Boaz Souhuwat. Veel toeschouwers waren nog niet eens terug uit de kantine.

Mohcine Ramdani kopt de gelijkmaker in de touwen

En in de derde minuut was Mochine wederom doeltreffend. Ditmaal lag er een heel snelle aanval aan ten grondslag. Tibor Veldhuizen zette vanaf de achterlijn van Vreeswijk voor en het was 1-2.

De voorzet op maat was van Tibor. Hieruit scoort Mohcine zijn tweede doelpunt, 1-2

Mochine vervulde een glansrol, want in de 11e minuut scoorde hij 1-3 voor Vriendenschaar. Een puntgave hattrick (drie doelpunten achter elkaar in één helft).

Mohcine laat de Vreeswijk-keeper in vertwijfeling achter. Hij gaat bij de bank zijn derde treffer vieren.

Niet vergeten mag worden dat de grondslag voor de derde treffer werd gelegd door Tim Copper die in de zestien meter een scherpe dieptepass afgaf op Tibor en zijn voorzet op maat bereikte de mee opgekomen Mohcine die doeltreffend afrondde.

Hierna was Vreeswijk al de geslagen hond. Er gebeurde weinig opwindends meer tot drie minuten in blessuretijd. Cor Prein ontving de bal in de zestien meter en scoorde vanaf die plek met een snoeiharde volley, onhoudbaar voor de keeper (1-4).

... een volley van Cor Prein bepaalt in blessuretijd de eindstand op 1-4 ...

Mooi gedaan Vriendenschaar! Man of the match uiteraard: Mochine! Een echte hattrick komt niet zo heel vaak voor.

Onze hoffotograaf Ruud Veldhuizen was bij deze wedstrijd ook weer present. Hier zijn eigen bijdrage.