85'

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse H

3 maart 2013 14:00

Schigt, R.G.M.N.

Ons elftal heeft zich duidelijk gerevancheerd van vorige week door met 2-0 van MSV '19 te winnen. De 2-0 kwam laat tot stand, maar de overwinning was dik verdiend.

Niek Amelink houdt opruiming.

Ons eerste elftal had het vaste voornemen om de blamage van vorige week goed te maken. Al in de zesde minuut kwam ons elftal op voorsprong toen de keeper van MSV, door een verkeerde terugspeelbal, een duel moest aangaan met Pascal Rinck. Daarbij tastte de keeper opspringend mis, waarna Pascal zich langs de keeper kon wurmen en de bal in het lege doel kon deponeren:1-0.

In de loop van de eerste helft kreeg Vriendenschaar nog verschillende kansen, onder meer uit enkele vrije schoppen, maar de nauwkeurigheid om deze kansen uit stilstaande momenten te verzilveren ontbrak.

MSV '19 wilde natuurlijk wel wat terugdoen, maar zo veel kansen gaf onze verdediging niet weg. En bij een vrije schop van MSV, ongeveer tien minuten voor rust, ging de bal uiteindelijk hoog over.

Tibor Veldhuizen in de achtervolging.

Rust 1-0.

In de tweede helft was ons elftal duidelijk de bovenliggende partij gelet op het aantal geschapen kansen. Maar doordat de kansen ook gemakkelijk om zeep werden geholpen, bleef het lang 1-0. Zowel aan Vriendenschaar- als aan MSV-zijde bleven combinaties vaak in de goede bedoelingen steken. Het aantal kansen dat MSV '19 kreeg was veel minder dan van Vriendenschaar, maar ook MSV wist er geen raad mee.

Schot van MSV gaat niet de goede kant op.

Tot aan de vijfentachtigste minuut bleef het 1-0 voor Vriendenschaar en was het toch wel billen knijpen. Een toevalstreffer hangt altijd in de lucht. Het tweede doelpunt van Vriendenschaar was dat zeer zeker niet. Tim van Zanten, ingevallen voor Pascal Rinck, onderschepte in de vijfentachtigste minuut de bal, speelde af op de andere Tim, Copper, ook  ingevallen voor Mohcine Ramdani. Tim Copper liet een uitstekende pass los die bij Boaz Souhuwat kwam. Die bracht de bal enkele meters op en schoof hem daarna zeer beheerst langs de keeper in het doel. De wedstrijd zat in de knip. MSV was niet meer in staat tot een slotoffensief, waardoor ons elftal verder moeiteloos op de been bleef.

Ballet met veel inzet van beide kanten voor het doel van Vriendenschaar.

14.00 Odijk - Vrreewijk 2-2
14.00 Schalkwijk - Brederoces 2-2
14.00 't Goy - Faja Lobi 0-0
14.00 SVF - SMVC Fair Play 3-1
14.00 SVH '44 - Focus '07 6-2
14.00 PVCV - Aurora 0-2
14.00 Vriendenschaar - MSV '19 2-0

Klik op ranglijst voor de actuele stand.