...

Mannen Zondag standaard 1, 3e klasse D

6 september 2009 14:00

H. Hermans

Gisteren, 6 september 2009 - Vriendenschaar heeft een nuttige en verdiende 2-1 zege geboekt op Wasmeer. Wasmeer moest de hele tweede helft met tien man spelen. De overwinning van Vriendenschaar kwam in blessuretijd nog even in gevaar toen in de 90e minuut Wasmeer tegen scoorde
.
Doordat de wedstrijd vijf minuten later begon en door allerlei oponthoud was het drie uur (15.00 uur) voordat de rust werd gehaald. De eerste helft kenmerkte zich door heel veel overtredingen, zonder dat sprake was van een ruwe wedstrijd. Wasmeer was in het eerste deel van de eerst helft de ploeg die meer druk uitoefende op ons doel, dan ons elftal druk uitoefende op het Wasmeerdoel. Daarna was Vriendenschaar de betere ploeg. Echter beide aanvallen konden de defensies niet echt verontrusten. Daarvoor was de voeding van de uit de middenlinies ook niet nauwkeurig genoeg. Pas in de 28e minuut zagen we een eerste schot op doel, van Vriendenschaar op dat van Wasmeer.

De eerste helft was overigens nauwelijks begonnen of Vriendenschaar was gedwongen te spelen met tien man. Bij een aanval probeerde Brian Kosterman de bal door te koppen, maar hij stuitte met zijn hoofd ook op een te hoog geheven schoen van Wasmeer. Een ongelukkige botsing, maar Brian moest wel vijf minuten lang voor een bloedneus buiten de lijn worden behandeld. Gelukkig kon hij weer doorspelen. Vriendenschaar met tien man spelend, kwam die periode zonder kleerscheuren door.

Brian Kosterman moet weer opgelapt worden. Marcel Uding probeert de bloedneus te stelpen. Bezorgde moeder en vader kijken toe. 'Oh, m'n kind toch! '

Nadat Brian weer in het veld teruggekeerd was, moest de scheidsrechter diverse malen een gele kaart trekken. Na tien minuten aan nr. 4 van Wasmeer, na 15 minuten aan Brian Kosterman die bij een uitgooi van de keeper de bal met de hand raakte. Na 28 minuten was Freek Vermeulen wegens te hard inkomen de pineut en vlak voor de rust ging nummer 4 van Wasmeer weer aan het geel wegens shirtje trekken. Het betekende voor deze speler het einde van de wedstrijd. Wasmeer met tien man verder.

In het laatste kwartier waren er diverse vrije schoppen en corners voor Vriendenschaar, maar deze stilstaande momenten werden met te weinig nauwkeurigheid en overtuiging genomen.

De vraag was of ons eerste elftal de man meer situatie in de tweede helft kon uitbuiten. Deie vraag kon vrij snel bevestigend beantwoord worden. In de 51e minuut scoorde Brian Kosterman fraai uit een kopbal na een prima voorzet van Harry Buur.  Een over 't geheel genomen mooie aanval !

Brian scoort 1-0 met zijn hoofd uit een voorzet van Harry Buur.

En in de 58e minuut zette Zinho Neves vanaf de vleugel zo goed voor dat Jerrol Suitela, eveneens uit een kopbal, 2-0 kon scoren.

Jerrol Suitela links, achter zijn tegenstander, kopt de 2-0 in. Rechts Brian.

Vriendenschaar kon hierdoor rustiger spelen en beter combineren dan in de eerste helft. Wasmeer kon hier aanvankelijk weinig meer tegenover stellen dan een drietal onlbesuisde overtredingen, die opnieuw drie gele kaarten opleverden.

Pas in de 90e minuut maakte Wasmeer toch nog even een vuist toen Wasmeer vanuit een buitenspelsituatie toch van de scheidsrechter mocht doorspelen en 2-1 kon scoren. Maar Wasmeer was daarna niet bij machte om nog een gelijkspel te forceren.

Een nuttige overwinning van Vriendenschaar derhalve. In de loop van de competitie zal blijken hoe nuttig...