86'

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse H

17 februari 2013 14:00

Lange, B.M.

Vriendenschaar heeft de uitwedstrijd tegen Odijk met 1-2 gewonnen. Pascal Rinck maakte twee doelpunten in de 36e en 45e minuut. Met 0-2 kwam de rust. In de 86e minuut kwam Odijk nog op 1-2 uit een penalty. Op dat moment speelde Vriendenschaar met tien man.

Pascal Rinck heeft de 0-1 gescoord.

Onder uitstekende weersomstandigheden zijn Odijk en Vriendenschaar aan hun wedstrijd begonnen. De grasmat is geen biljartlaken en daar lijkt Vriendenschaar nog de meeste moeite te hebben, gewend als men is aan het spelen op kunstgras.

In het eerste kwartier hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Er gebeurden weinig vermeldenswaardige zaken, behalve een verdwaald schot van Odijk dat voorlangs het Vriendenschaardoel ging.

Aanval op het doel van Odijk

Pas na een half uur spelen kwam er leven in de brouwerij. In de 34e minuut wordt Tibor Veldhuizen aangespeeld en die lost een schot op doel. De keeper van Odijk kan die nog over de lat tot corner tikken. De hoekschop leverde niks op.
Twee minuten later wordt Ilias Jijih aangespeeld. Die speelt af op Tibor Veldhuizen en die ziet Pascal Rinck vrij staan. De voorzet is op maat en met een geplaatste kopstoot wordt de bal door Pascal onhoudbaar binnengekopt, 0-1.

In de 45e minuut weer een hoofdrol voor Pascal Rinck. En opnieuw is Tibor Veldhuizen de aangever. Hij ontfutselt na een vrije trap voor Odijk de bal en geeft een subtiel steekpasje op Pascal. Die verslaat op snelheid zijn bewaker. Daarna omspeelt hij de keeper van Odijk en deponeert de bal in het doel: 0-2. Dat is ook de ruststand.

Pascal keert niet terug in de wedstrijd. Hij had in de eerste helft al een gele kaart opgelopen en omdat hij nogal werd aangepakt door de Odijkers bleef Pascal in de tweede helft aan de kant. Zijn vervanger was Boaz Souhuwat. Die krijgt in de loop van de tweede helft een aantal kansen om de score te verhogen, maar de ballen gaan over en naast.

Boaz Souhuwat gevloerd in het strafschopgebie, maar krijgt geen penalty.

In de 56e minuut komt Mochine Ramdani in het veld voor Ilias Jijih.
In de 67e minuut krijgt Odijk een indirecte vrije schop te nemen. De hard ingeschoten bal komt via de vuisten van Robert Rienks weer terug in het veld en wordt door een Odijk-aanvaller alsnog binnen geschoten. Grensrechter Marcel van Dalen had echter geconstateerd dat deze speler al buitenspel stond. Het doelpunt werd terecht door de warrig fluitende scheidsrechter Lang afgekeurd.

Een minuut later wordt Niek Amelink op rood getrakteerd nadat hij bij een aanval van Odijk de bal tegen zijn hand aangeschoten kreeg. Vrienenschaar dus met tien man verder. Twee minuten later wordt een speler van Vriendenschaar net buiten het strafschopgebied van Odijk, in ideale positie getorpedeerd. Deze speler krijgt slechts een verbakle vermaning en zelfs geen geel.

In de 75e minuut komt Samad Ramdani als laatste wissel in het veld bij Vriendencshaar. Hij komt ten koste van een moe gestreden Tim Copper de verdediging van Vriendenschaar versterken.

Vier minuten voor het verstrijken van de officiële tijd begaat Sander van Overbeek een  overtreding in het eigen strafschopgebied waardoor aan Odijk een strafschop wordt toegekend. Die wordt benut 1-2.

Robert Rienks keepte weer een degelijke partij.

Vriendenschaar kan de 1-2 voorsprong tot aan het laatste fluitsignaal vasthouden al laat de scheidsrechter nog ruim acht minuten doorspelen. Het elftal kan daarom met een tevreden gevoel op deze overwinning terugkijken. De overwinning was verdiend.

Onze wedstrijdfotograaf Ruud Veldhuizen heeft ook op deze middag weer een mooie fotoreportage gemaakt, Om te kijken, hier klikken.