56'

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse H

3 februari 2013 14:00

Snippe, P.

Vriendenschaar heeft Aurora met 1-0 verslagen. Het winnende doelpunt werd in de tweede helft uit een penalty door Pascal Rinck gescoord. Ons elftal hoefde niet ongelukkig te zijn. Goalie Robert Rienks zorgde door goed keeperswerk dat Aurora niet langszij kon komen.

Sander Verbeek brengt de bal op; rechts Tibor Veldhuizen.

Het was een kille bedoening toen Vriendenschaar en Aurora na een lange winterstopperiode aan de wedstrijd begonnen. Een harde, koude wind bedierf het voor de weinige toeschouwers, die voor het merendeel de beschutting van de overdekte tribune opzochten.

Vriendenschaar probeerde de combinatie te zoeken en Aurora speelde directer. Maar beide spelopvattingen rendeerden in de eerste helft niet. De achterhoede van Vriendenschaar kon de aanvallen van Aurora goed aan. De combinatie van Vriendenschaar ontbeerde aanvallend te veel nauwkeurigheid. Er was altijd wel een Aurorabeen dat een vlot bedoelde combinatie in de weg zat. Ook de grensrechter van Aurora vlagde nogal eens voor buitenspel; een paar keer zeker niet terecht. Maar de scheidsrechter ging er toch op in.

In de vijftiende minuut kreeg Tim Copper een uitgelezen kans om de score te openen. Vanaf de zijkant kreeg Tim de bal van Pascal Rinck aangespeeld. Maar alleen voor het doel schoot Tim naast.

Vanaf de 35e minuut gebeurde er van alles. Eerst dwarrelde een bal van Aurora op de lat boven keeper Robert Rienks. Daarna moest hij een schot liggend tot corner krabbelen. Vervolgens kwam Cor Prein het bezit van de bal, maar zijn schot werd goed geblokkeerd door de keeper van Aurora.

De rust kwam met de bekende brilstand: 0-0.

Direct na rust had Vriendenschaar de overhand zonder meteen gevaarlijk te worden. Tot in de 56e minuut een Auroraspeler de bal knullig verspeelde. Cor Prein pikte de bal op en gaf schuin voor. Tibor Veldhuizen wilde de bal oppikken, maar werd in het strafschopgebied aangepakt. Penalty. Pascal Rinck benutte de penalty onberispelijk.

Strafschop!

In de 60e minuut werd Tibor Veldhuizen gewisseld en kwam Boaz Souhuwat in het veld. Twee minuten later werd de bal in de Vriendenschaardefensie verspeeld. Robert Rienks redde met een reflex schitterend op het schot dat van Auriora volgde. Een minuut later verliet Cor Prein het veld en kwam Chahid Badaoui het veld in. Weer een minuut later verspeelde Vriendenschaar weer eens de bal, maar Aurora deed er ook niets goeds mee. Bal hoog over.

In de 76e minuut een vrije schop voor Aurora. Goed genomen, maar Robert tikt de bal corner. Die leverde voor Aurora dus weer niks op.

In de 82e minuut ging Chahid Badaoui in de fout door zich natrappend te revancheren na een vermoedelijke overtreding tegen hem begaan. Rood. Vriendenschaar moest met tien man verder. maar Auriora kon de personele meerderheid niet uitbuiten. Robeert Rienks pareerde nog een schot van Aurora en bij een laatte doelpoging van de Werkhovenaren ging de bal nog eens naast.

Robert Rienks bestempelen we maar tot man of the match.