45'
78'

Mannen Zondag standaard 1, 3e klasse D

1 november 2009 14:00

Vriendenschaar heeft een uitstekende prestatie verricht door de uitwedstrijd tegen FC De Bilt met 1-3 naar zich toe trekken. De overwinning was verdiend. Vriendenschaar had het betere van het spel. Dat wil niet zeggen dat De Bilt werd overklast. Want de gastheren hadden ook wel kansen en schoten voor en na de rust een keer op de paal. Vriendenschaar was in dat opzicht wat gelukkiger in de afwerking.

Hoewel al in de beginfase beide ploegen elkaar qua veldoverwicht niet ontliepen, was het toch Vriendenschaar dat in de negende minuut na een prima aanval de score opende. Harry Buur zette voor en Tiemen van der Heiden stond op de goede plaats. Een verdediger van De Bilt probeerde de bal nog te onderscheppen, maar kon niet verhinderen dat de bal via zijn voet het doel inging (0-1).

Tiemen van der Heiden staat op het punt 0-1 te scoren.

Ook daarna bleef de wedstrijd gelijk opgaand. De Bilt had een kans op de gelijkmaker, maar onze defensie greep goed in. En daar was dan waarempel in de tweeëndertigste minuut de 0-2. Uit een ingooi ontving Brian Kosterman de bal. Die speelde door naar Matthijs van Harten. Matthijs zette de bal vervolgens strak voor en Tim Copper tikte daarop de bal in het doel (0-2).

Tim Copper heeft de keeper van De Bilt kansloos gelaten: 0-2.

Het was voor de vierde achtereenvolgende keer dit seizoen dat ons elftal in een uitwedstrijd een 0-2 voorsprong nam. Zouden we ons hart nu weer moeten vasthouden? Nee, aan die onzekerheid maakte ons elftal al voor de rust een einde.
Op slag van rust was er een aanval die via Jerrol Suitela verliep. De bal bereikte Harry Buur die vervolgens met een boogbal Brian Kosterman aanspeelde. Brian was er als de kippen bij om met een kopstoot de bal voor de derde maal achter de goalie van De Bilt te deponeren.

Brian Kosterman kijkt liggend op de grond de bal na die hij zojuist heeft ingekopt en die een 0-3 stand zal gaan opleveren.

De rust ging met deze geruststellende 0-3 stand in.

In de tweede helft kregen beide ploegen te kampen met erbarmelijke weersomstandigheden. Het stormde en regende als een gek. Vriendenschaar was nu de betere ploeg, maar kwam echter niet tot scoren. Tim Copper had vlak na de hervatting nog 0-4 kunnen scoren, maar de vierde treffer zat er niet in. De Bilt scoorde wel. In de 78e minuut werd de achterstand met een droge knal tot 1-3 verkleind.

Verder liet Vriendenschaar het niet komen. De scheidsrechter liet nog wel een tijdje doorspelen. Daarna konden de doorweekte spelers van Vriendenschaar de felicitaties in ontvangst nemen onder meer van de gisteren jarige voorzitter Huub van Oorschot (50 jaar + 1 dag).

Ruud Veldhuizen maakte nog eden hele serie foto's die je hier kunt aanklikken.

Stadgenoot Fair Play werd kampioen van de eerste periode door een 1-2 zege op DHSC. Onze felicitaties. DHSC was de laatste ploeg die nog geen nederlaag had geleden.

Volgende week is de kraker SMVC Fair Play - Vriendenschaar. Ons elftal staat er echter nu beter voor dan een jaar geleden. Het kan wat worden komende zondag.