35'

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse H

24 februari 2013 14:00

Gerrits, M.P.

Vriendenschaar heeft een volslagen off-day gehad en zich geblameerd door met 0-3 het onderspit te delven tegen het onderaan staande 't Goy. En de zege van 't Goy was ook nog verdiend.

Het Algemeen Dagblad was uitgerukt om een foto van een wereldpartij voetbal te maken.

Onder treurige weersomstandigheden, kou, sneeuw, guur, leverde Vriendenschaar een gelijksoortige prestatie, Een handjevol toeschouwers zag Vrienderschaar slap en weinig doortastend spelen. Gezegd moet worden dat bij Vriendenschaar diverse spelers ontbraken door schorsingen en blessures. Zo ontbraken Niek Amelink, Pascal Rinck en Chaid Badaoui door een schorsing en had Tim Copper zich afgemeld wegens een blessure. Maar tegen het onderaanstaande 't Goy had dat eigenlijk geen probleem moeten zijn. Maar wat op het veld stond speelde onsamenhangend en veel te voorzichtig. En de jongens van 't Goy wilden er wel voor gaan.

Het veld was prima bespeelbaar, al doet deze foto wellicht anders vermoeden.

Halverwege de eerste helft kreeg 't Goy een penalty te nemen, nadat onze achterhoede niet goed ingreep en Robert Rienks wanhopig probeerde de Goy-aanvaller af te stoppen, maar dat met een overtreding deed. En tien minuten later was het 0-2 doordat  in onze verdediging een aanval van 't Goy niet kon worden afgestopt.

Robert Rienks heeft bij deze penalty het nakijken: 't Goy heeft een 0-1 voorsprong genomen.

Vriendenschaar kreeg in de eerste helft zeker kansen om wat terug te doen, maar deze kansen werden verprutst door te slap inschieten of door hopeloos naast en over te schieten.

De kans om terug te komen was uiteraard aanwezig in de tweede helft. Maar dat gebeurde niet omdat tien minuten na rust een aanvaller van 't Goy de bal na slecht verdedigen nogmaals in het doel van Vriendenschaar kon deponeren: 0-3.

Mohcine Ramdani en Boaz Souhuwat leveren strijd om de bal.

In het verdere verloop voetbalde Vriendenschaar meer tegen zichzelf. Er kwamen nog wel wat kansen, maar het ontbrak aan de afwerking. Het geloof was bovendien weg.

Ons eerste elftal heeft zichzelf een heel slechte dienst bewezen. Een goede klassering is voorlopig  even niet aan de orde. De vraag is hoe ons elftal over deze teleurstelling heen kan komen.

Tibor Veldhuizen probeert eens wat...

't Goy doet goede zaken in Culemborg, want alle zeven wedstrijdpunten die de ploeg heeft  zijn inmiddels in Culemborg opgehaald: Vriendenschaar 3, Focus '07 3 en Fair Play 1.