0 - 2

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse H

2 december 2012 14:30

Ligtvoet, J.

Vriendenschaar heeft de derby tegen Fair Play met een 0-2 zege voltooid. Maar lange tijd kon Fair Play de illusie koesteren om ten minste een gelijkspel uit het vuur te slepen. Pas in de 35e minuut van de tweede helft helft maakte Tibor Veldhuizen met een schitterend doelpunt een einde aan die illusie.

Het veld op Sprokkelenburg is toch al niet geweldig, maar door de regen vannacht en in de ochtend was het wel een zware grasmat geworden. Om half twaalf was het veld nog herkeurd en kon het sein voor de partij voetbal op groen wordt gezet.

Fair Play begon furieus aan de wedstrijd en een kwartier lang werd onze defensie onder grote druk gezet. Er werd heel onrustig en soms met kunst en vliegwerk uitverdedigd. Robert Rienks die de nog zwaar geblesseerde Roy Roodenburg in het doel  verving, hield het hoofd echter koel. Fair Play kwam gelukkig niet verder dan een paar corners en een vliegend schot net naast. Maar Robert was al naar de goede hoek gedoken.

Fair Play was hierna uitgeraasd en ons elftal kon meer aan de aanval gaan denken. Maar daar kwam zeker een kwartier lang niet al te veel van terecht omdat de combinaties, toch al moeilijk op dit veld, helemaal niet liepen. De bal werd te vaak in de voeten van de tegenstander gespeeld.

Pas na een half uur kwam de Vriendenschaar aanval op gang. En bleek de verdediging van Fair Play de achilleshiel, met uitzondering van keeper Hilbert Boy, die in de loop van de wedstrijd voor een aantal goede reddingen zorgde.

In de dertigste minuut mocht Tim Copper een corner nemen. De bal kwam in het doelgebied terecht en werd een aantal keren door Vriendenschaarspelers ingezet. Het laatst door Cor Prein die van dichtbij inschoot. Maar de Fair Play goalie kreeg de bal heel gelukkig tegen zijn been, waardoor de bal langs de verkeerde paal, althans voor Vriendenschaar, uit ging. De tweede corner leverde niks op.

Vij minuten later moest Boy kapituleren. Tibor Veldhuizenan had de bal aan de zijlijn ontvangen en speelde richting doellijn af naar Pascal Rinck. Deze schoof de bal snel naar binnen naar Cor Prein, die de bal nu wel van redelijk dichtbij tegen het net kreeg. De verdediging van Fair Plauy zat er verslagen bij.

Vriendenschaar heeft een 0-1 voorsprong genomen.

De verkregen 0-1 voorsprong zou ook de ruststand worden.

In de tweede helft bleef de 0-1 stand lang gehandhaafd. Wel was er na ongeveer tien minuten in de tweede helft weer een opvlieging van Fair Play. Een serie aanvallen op het Vriendenschaar volgde, echter zonder resultaat. De ballen vlogen soms net, som veraf naast het Vriendenschaardoel,. Soms leek de cornervlag het mikpunt, zo ver zeilde de bal van de doelmond van Vriendenschaar af.

Hierna had Vriendenschaar de wedstrijd onder controle, maar gerust kon je niet op de 0-1 stand zijn. Bij een scherpe voorzet van Tibor Veldhuizen kon Fair Play keeper Hilbert Boy niet bij de bal komen, evenmin echter een Vriendenschaaraanvaller om de bal van dichtbij de beslissende tik te geven.

Een verre boogbal van Cor Prein dreigde net onder de lat het Fair Play doel in te gaan, maar Hilbert Boy kon de bal met een katachtige reactie over de lat tikken.
Bij een uitbraak verscheen Pascal Rinck alleen voor de keeper, maar diens uitgestoken been zorgde voor redding ten koste van een hoekschop.

Dan kwam het mooiste moment van de wedstrijd. Bij enkele eerdere acties had Tibor Veldhuizen de bal met een solo nog verspeeld. Maar nu omspeelde hij twee verdedigers van Fair Play. Tibor was nu vrij schuin voor het doel gekomen. Waar iedereen vanaf deze positie een voorzet verwachtte, liep Tibor nog een stukje door om de bal vervolgens zeer geplaatst in het doel van Fair Play te schieten: 0-2.

Fair Play wist vanaf dat moment dat er geen eer meer te behalen viel. De beste, maar geen opgelegde kansen waren nog voor Vriendenschaar. De zege  voor Vriendenschaar was binnen toen de goed leidende scheidsrechter voor het laatst af floot. Een lastig duel was met goed gevolg afgesloten. Het blijft ten slotte een derby.

Twee wedstrijden werden vandaag afgelast, terwijl Brederodes onverwacht met 7-0 tegen Aurora uithaalde.