66'

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse H

18 november 2012 14:00

Mand, J.C.

Vriendenschaar heeft teleurstellend met 2-0 verloren van SVF. Vriendenschaar werd in de tweede helft door enkele 'momentopnamen' op een 2-0 achterstand gezet. Die tegenslag kwam ons elftal niet meer te boven. Een aantal keren in de wedstrijd had Vriendenschaar aanvallend met pech te maken, maar daar koop je niks voor.

In de eerste helft had Vriendenschaar het betere van het spel, zonder dat ons team er in slaagde dit in doelpunten om te zetten. Vriendenschaar combineerde beter en de bal ging ook sneller rond dan in voorgaande wedstrijden. Sander van Overbeek was terug gekeerd in het elftal na lange afwezigheid door blessure. Ilias Jijih stond, vanwege een vorige week opgelopen blessure, niet in de basis. Tegenover het combinatievoetbal van Vriendenschaar speelde SVF de lange bal, wat soms toch tot gevaarlijke situaties leidde bij het Vriendenschaardoel.

In de tiende minuut mocht Tim Copper een vrije schop nemen. De bal werd uit het doelgebied gekopt door SVF. Er ontstond een scrimmage. Niek Amelink kreeg als laatste de bal , maar hij wist niet te scoren.

In de achttiende minuut zette Cor Prein een aanval op. De bal bereikte Pascal Rinck maar die schoot net naast. Drie minuten later schoot Tim Copper eveneens net naast.

In de 36e minuut een vervelende situatie. Keeper Roy Roodenburg moest zich laten vervangen na een botsing met een eigen en een SVF-speler. Robert Rienks kwam hem vervangen. Tegelijk werd Boaz Souhwat gewisseld voor Tibor Veldhuizen.

In de 43e minuut belandde een schot van SVF tegen de lat, maar daar kwam verder geen gevaarlijke situatie uit voort. Met de brilstand gingen beide ploegen de rust in.

Na rust was Vriendenschaar vooralsnog opnieuw de betere ploeg. Tegen de verhouding in kwam SVF toch op voorsprong. In de zestien meter van Vriendenschaar werd de bal verspeeld. De spits van SVF schoot vanaf die plek onbarmhartig hard en onhoudbaar in het Vriendenschaardoel: 1-0.

Vriendenschaar zocht de aanval, maar kreeg daardoor de kous op de kop. In de 21e minuut opnieuw een situatie in de zestien meter. De bal werd uit de verdediging naar voren gespeeld. Slechts ten koste van een overtreding kon de SVF-aanvaller worden gestuit wat hem een gele kaart opleverde. Het had ook zo maar een andere kleur kunnen zijn. SVF mocht een vrije trap nemen. De bal sprong terug uit de Vriendenschaarmuur en werd daarna opnieuw, maar nu  doeltreffend door SVF ingezet: 2-0.
Direct daarop kreeg Vriendenschaar toch de kans om terug in de wedstrijd te komen. Pascal schoot de bal tegen de binnenkant van de doelpaal van SVF. De bal sprong echter terug in het veld.

Vriendenschaar probeerde hierna toch nog een betere score te bereiken. Maar aanvallend vertoonde ons elftal toch een gebrek dat zich in vorige wedstrijden ook openbaarde. Combinaties werden te veel doorgevoerd en uiteindelijk werd er balverlies geleden. Een spel dat helemaal voor SVF in hun kraam te pas kwam.

In blessuretijd schoot Youssef Ramdani nog een keer tegen de paal. Het zat ook niet mee. Toch heeft ons elftal weer dure punten laten liggen tegen een lager gekwalificeerde ploeg.

Onze fotograaf Ruud Veldhuizen heeft weer een flinke fotoreportage gemaakt.