Vriendenschaar - 't Gooi 2-2 (oefenduel)

50'
Pascal Rinck (schot)
86'

21 oktober 2012 14:00

Vriendenschaar benutte de vrije zondag om een oefenwedstrijd tegen 't Gooi te spelen. Een overheersend Vriendenschaar speelde een prima pot: technisch en snel, en toch stond er na afloop van de wedstrijd maar 2-2 op het scorebord.

Aanname van de bal door Pascal Rinck. Op de rug gezien Tim Copper.

Al in de eerste helft was Vriendenschaar veruit de betere ploeg, waarbij het zich verscheidene kansen schiep. Maar diverse aanvallen mislukten ook doordat acties te individueel waren en de bal daardoor werd verspeeld.
Tegen de verhouding in maakte 't Gooi het eerste doelpunt. Dat gebeurde in de vijfentwintigste minuut. Op de aanval van 't Gooi was weinig aan te merken.
Tien minuten later zorgde Niek Amelink voor de verdiende gelijkmaker:1-1. Met deze stand gingen beide ploegen ook rusten.

Pascal Rinck nog eens aan de bal in de tweede helft.

Vijf minuten na de hervatting ging Ilias Jijih in de fout bijk het uitverdedigen. Daarvan profiteerde 't Gooi en het was 1-2. Overigens speelde Ilias verder een goede partij. En met zijn snelheid fungeerde hij nogal eens als extra aanvaller.

Ilias Jijih was vaak voorin te vinden.

Vriendenschaar bouwde in de tweede helft de ene na de andere aanval op. 't Gooi kon daar slechts twee kansen tegenover stellen, die verder ook niet voor groot gevaar zorgden. Maar het aantal kansen dat Vriendenschaar kreeg nam bijna abnormale propories aan. Laten we zeggen dat ons elftal er in de tweede helft  een stuk of twintig kreeg. Maar alle kansen, halve en hele, kleine en grote, zelfs voor open doel, werden vooral door eigen toedoen om zeep geholpen. Vijf minuten voor het einde stond er nog steeds 1-2 op het scorebord.

Tim Copper verwacht een fluitsignaal, want de Gooi-verdediger heeft de bal over de zijlijn gewerkt.

In de zesentachtigste minuut kreeg Boaz Souhuwat de bal weer eens van achteruit aangespeeld. Boaz ging alleen op de keeper af en gaf bijtijds de bal af op Pascal Rinck, die de bal daarna gemakkelijk in het doel kon schieten.

Boaz stevent op de keeper van 't Gooi af en zal de bal gaan afgeven aan Pascal Rinck, die daardoor de 2-2 kan scoren.

Vriendenschaar kreeg zelfs daarna nog een paar kansen op de eindzege. Zelfs door toedoen van de back van 't Gooi, die in de laatste minuut de bal op eigen doel terug schoot. Maar ook diens schot verdween niet in het net. Via de buitenkant van de paal ging zijn inzet ook naast.

Als het geen competitieduel was geweest had onze aanhang kunnen mopperen over zoveel kansen die niet benut werden. Nu kan in ieder geval worden beweerd dat ze wel door goede aanvallen van onze spelers ontstonden. Daardoor kan komende zondag de zware thuiswedstrijd tegen Brederodes met vertouwen tegemoet worden gezien.