75'

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse H

11 november 2012 14:00

Boer, G. de

Vriendenschaa heeft een gemakkelijke 5-0 zege op hekkensluiter Faja Lobi/KDS geboekt. Al na de 1-0 in de 28e minuut was het verzet van Faja Lobi eigenlijk gebroken.

Voorafgaande aan de aftrap werd één minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van erelid Wim Dijkgraaf.

Bij Vriendenschaar ontbraken enkele geblesseerde spelers of zaten licht geblesseerd op de bank. Vrienndenschaar was desalniettemin veel sterker dan de rodelantaarndrager Faja Lobi.

Ons elftal combineerde van meet af aan heel aardig,  Al ontbrak het wat aan fysieke kracht.

Vriendenschaar trok herhaaldelijk ten aanval.

Al na vijf minuten was er voor het doel van Faja Lobi een gecompliceerde situatie, waarbj de bal tegen de lat werd geschoten om vervolgens terug het veld in te stuiten. Vijf minuten later kon de keeper van Faja Lobi de bal net over de lat tikken.

Toch was Faja Lobi in de eerste twintig minuten zeker niet ongevaarlijk met een paar schoten net naast het doel van Vriendenschaar. De aanval van Faja Lobi werd daarbij te veel vrij gelaten.

Pas in de achtentwintigste minuut ging Faja Lobi voor het eerst op de knieen. Boaz Souhuwat werd goed aangespeeld. Hij zette zijn tegenstander op het verkeerde been en scoorde vervolgens in de loop beheerst de 1-0. Op dat moment werd het verzet van Faja Lobi al  min of meer gebroken.

Boaz Souhuwat heeft zijn tegenstander gepasseerd en zal 1-0 gaan scoren.

Zeven minuten later stond het 2-0 toen Pascal Rick de bal kon oppikken en zonder aarzeling kon scoren.

Vlak voor rust had ons elftal eigenlijk al op 3-0 moeten komen, toen de bal tot twee keer werd ingezet, maar er geen kracht zat achter de schoten, zodat Faja Lobi toch kon opruimen.

Wedstrijdmoment met Youssef Ramdani.

Na de rust kwam Cor Prein en Kelvin van de Horst in het veld voor Tim Copper en Karim el Goulbzouri. Cor speelde zich in de 57e minuut goed vrij en schonk Pascal Rinck de gelegenheid om 3-0 te scoren.

Hoe zwak de tegenstand van Faja Lobi wel was, bleek na de 65e minuut. Ilias Jijih viel bij een ongelukkige botsing geblesserd uit. Vriendenschaar kon het zich permitteren om bijna tien minuten lang met tien man te spelen.en toen nog te scoren ook. 4-0 door Boaz, toen pas kwam Sander van Overbeek na een warming up  in het veld.

Pascal Rinck zet de defensie van Faja Lobi onder druk.

Zodra Vrindenschaar weer compleet was, scoorde Boaz opnieuw: 5-0.

Het was ondertussen een spel van kat en muis en ons elftal verzuimde eigenlijk de score in het laatste kwartier te 'verdubbelen'. Maar de 5-0 overwinning was onmiskenbaar verdiend.

In het laatste kwartier kreeg Vriendenschaar nog zoveel kansen, dat de score gemakkelijk nog veel hoger had kunnen uitvallen.

14.00 Brederodes - SMVC Fair Play 2-1
14.00 Vreeswijk - Focus '07 4-3
14.00 Odijk - Aurora 0-2
14.00 Schalkwijk - MSV '19 3-1
14.00 't Goy - PVCV 2-3
14.00 SVF - SCH '44 0-3
14.00 Vriendenschaar - Faja Lobi/KDS 5-0

Voor de actuele stand klik op ranglijst.