Cor Prein (schot)

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse H

4 november 2012 14:00

Alhaddad, N.

Vriendenschaar heeft het treffen tegen SCH '44 met 3-2 verloren. Heel kort samengevat waren een paar snelle uitbraken van SCH die de winst voor de ploeg uit Harmelen brachten. Het verschil werd gemaakt door de handelingssnelheid die SCH bij aanvallen aan de dag legde.

Bij de aanvang van de wedstrijd stond er een andere scheidsrechter in het veld dan die was aangesteld.

Onder slechte weersomstandigheden, veel regen, begon het belangrijke treffen tussen SCH en Vriendenschaar. In de aanvangsfase tastten beide elftallen elkaar af zonder dat er iets belangwekkends gebeurde. Tot in de twaalfde minuut SCH een aanval opzette. De bal kwam bij de spits van SCH die vrij als een volgeltje bleek te staan. Die hoefde de bal slechts met zijn hoofd in het doel  te knikken. Onze verbouwereerde defensie stond erbij en keek ernaar.

Ondanks deze tegenslag herpakte Vriendenschaar zich en schiep het zichzelf enkele kansen. Zoals in de achttiende minuut na een combinatie tussen Niek Amelink, Cor Prein en Tim Copper. De laatste loste een schot, dat de keeper van SCH alleen door een subieme actie tot corner kon verwerken. De corner leverde daarna niks op.
Twee minuten later gaf een SCH-speler een foutieve pass af. De bal kwam bij Cor Prein die de bal over de keeper van SCH lobde, maar ook net over het doel.

In de 41e minuut kreeg Vriendenschaar de beloning voor het tot dan vertoonde spel. Tegen Tim Copper werd een overtreding begaan. De vrije schop, zo'n dertig meter vanaf het SCH-doel nam Tim zelf. Zijn verre schot ging achter de SCH-defensie langs, stuitte op en zonder dat de keeper van SCH er nog een hand naar kon uitsteken verdween de bal in het SCH-doel: 1-1.

Dit werd ook de ruststand.

In de tweede helft, 50e minuut, had aan Vriendenschaar een penalty toegekend moeten worden. Een SCH-speler pakte de bal met beide handen in het strafschopgebied vast. Daarop liet hij zich voor een blessure behandelen. Echter na opgelapt te zijn, liet de scheidsrechter weer doorspelen.

Direct daarop een aanval van SCH, miscommunicatie in de verdediging van Vriendenschaar, kans voor SCH maar Roy Roodenburg keerde het schot dat volgde knap.

In de 65e minuut maakte een SCH-speler opnieuw hands in het strafschopgebied, maar dat ontging de scheidsrechter. Weer geen penalty.

En dan gebeurde toch waarvoor bij Vriendenschaar gevreesd werd. SCH kwam in de 71e minuut razendsnel uit de verdediging. De bal ging over de vleugel naar voren, werd vervolgens strak voorgezet. En in één doorgaande beweging werd de bal in het doel van Vriendenschaar geschoten: 2-1.

In de 89e minuut zette Vriendenschaar een aanval op, maar die mislukte. Hierdoor kreeg SCH de gelegenheid tot een counter. De bal werd vanaf de vleugel voorgezet en vervolgens laag, onder Roy Rodenburg, het doel ingeschoten.

Een onachtzaamheid van SCH in de defensie leidde ertoe dat Cor Prein de bal kon oppikken en scoren: 3-2. Maar verder kwam ons elftal niet.  Bij het laatste fluitsingnaal stond er 3-2 voor SCH op het scorebord.
In deze fase van de competite staan we helaas nu op grote achterstand van SCH. Maar laten we optimistisch bliven: er kan nog veel in de competitie gebeuren.