91'

Mannen Zondag standaard, 1, 4e klasse H

28 oktober 2012 14:00

Gerrits, M.P.

Mochine Ramdani is met twee late doelpunten matchwinnaar voor Vriendenschaar geworden. De overwinning van ons elftal was zonder meer verdiend. Met name in de tweede helft was Vriendenschaar de bovenliggende partij.

Tim Copper maakte in de eerste helft een aantal fraaie acties vanaf de vleugel.

In de eerste helft schotelden Vriendenschaar en Brederodes het publiek een aantrekkelijke partij voor. Beide ploegen hadden aanvallende aspiraties. Vriendenschaar combineerde meer, Brederodes hanteerde wat meer de lange bal. In de loop van de eerste helft werd Vriendenschaar geleidelijk aan sterker. Tim Copper onderscheidde zich door een paar goede voorzetten, waarbij er eentje tenauwernood door Brederodes over het eigen doel gekopt kon worden.

De keeper van Brederodes ging er maar eens bij liggen om een blessurebeandeling te ondergaan.

De keeper van Brederodes zorgde nogal voor wat oponthoud wegens blessurebehandeling. Uiteindelijk moest hij zich in de vijfendertigste minuut laten vervangen. De invaller keeper onderscheidde zich vervolgens tot twee keer toe door een uitstekende redding.

Een van de laatste acties van de Brederodeskeeper. Hierna zou hij zich snel laten vervangen.

In de slotminuut gingen Tibor Veldhuizen en Pascal Rinck nog een gevaarlijke combinatie aan, maar uiteindelijk verslitkten ze zich in de eigen combinatie.
De rust kwam met 0-0.

Ook de tweede helft was aantrekkelijk, Maar Brederodes liet achter meer ruimte, waardoor ons elftal meermalen kon doordringen in de defensie van de Vianers. Maar verder dan een aantal corners en enkele vrije schoppen kwam ons elftal toch niet.

De goed keepende reserve goalie is hier Pascal Rinck te snel af.

Onze defensie moest daarentegen toch zeer oplettend blijven voetballen, want er zat in de Berederdoesaanval nog heel wat dreiging. Echter Roy Roodenburg hoefde maar één keer reddend op te treden, wat hij overigens goed deed.

Tim Copper en zijn tegenstander zijn na een balcontact gewond ter aarde gestort. Tim Copper werd hierna vervangen door Boaz Souhuwat. Op de rug gezien Mochine Ramdai die in de volgende slotminuten de wedstrijd zou beslissen.

De ploeg die zou scoren zou spekkoper zijn. Mochine Ramdani, in de 65e minuut in het veld gekomen voor Pascal Rinck,  ontving in de 88e minuut  de bal van Cor Prein en schoot van dichtbij  in het doel. De Brederodesverdediging zal nog wel aan de bal, maar er was geen twijfel mogelijk 1-0. In de 90e minuut glorieerde Mochine nog een keer door ook de 2-0 in het doel te schieten.  Als het doelpunt niet verzilverd zou zijn geweest, had de scheidsrechter een penalty moeten toekennen wegens hands. Maar de scheidsrechter gaf voordeel.

De wedstrijd was met 2-0 gelopen. Een verdiende overwinning.

De goed leidende scheidsrechter zorgde in de tweede helft nog voor een hilarisch moment door tot drie keer toe een ingooi af te keuren wegens foutief ingooien. De voetjes zouden volgens hem,kregen we de indruk, helemaal op de grond moeten blijven. De scheidsrechter constateerde dat de hielen bij de ingooi vrij kwamen van de grond. De scheidsrechter heeft het dan wel bij het verkeerde eind.

14.00 Vriendenschaar - Brederodes 2-0

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.

Door de winst van SCH '44 op PVCV is de ploeg uit Harmelen periodekampioen van de eerste periode geworden. In de bestuurskamer was na afloop van de wedstrijd Vriendenschaar - Brederodes enige discussie hoe de periodes waren verdeeld. Bij een competitie van 14 ploegen zijn er 26 wedstrijden en bevattend de achtereenvolgende periodes 8 - 9 - 9 wedstrijden.  Dit is na te lezen in het Bewaarnummer district West I blz. 44/45.